Deze vanille pie is niet heel erg gezond, maar jullie weten het he? Genieten mag ook! En of ik genoten heb, mijn vingers er bij afgelikt! Deze vanille pie is gemaakt van soja yoghurt, dus voor de mensen die last hebben van lactose is dat ideaal. Ik zeg boodschappen doen en hup de keuken in!

Vanille Pie

Wat heb je nodig:

  • 1 pak bastogne koek
  • 2 el kokosvet, of roomboter
  • 750 ml soja yoghurt vanille
  • 6 gelatine blaadjes
  • 1 vanille stokje
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el dadelstroop

Vanilla Pie

  1. Beleg de springvorm aan de onderkant met bakpapier en smeer de randen in met boter.
  2. Doe de bastogne koek en boter in de keukenmachine en maal tot een deegbal. Heb je geen keukenmachine? Doe de bastogne koek in een zak en stamp deze helemaal fijn op de grond! Doe de kruimels in ee grote bak en voeg de gesmolten boter toe. Let om het moet blijven kleven, dus waar nodig extra boter!
  3. Druk het goed aan zodat het een stevige bodem wordt, zet dit in de koelkast.
  4. Doe de soja met de binnenkant van het vanille stokje (poeder) in een kom en meng het geheel goed.
  5. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
  6. Verwarm een beetje van het sojamengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe.
  7. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de soja toe.
  8. Giet de vulling over de taartbodem en sluit af met 2 el amandelschaafsel en wat dadelstroop.
  9. Laat de taart minimaal  3 uur in de koelkast opstijven.

TIP: snijd de taart in stukken en vries ze in bakjes per stuk in. 

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: ook deze mag voorkomen in jouw planning, bijvoorbeeld als snack! Download nu hier jouw Daily Planner!