Tzatziki, de echte en veel gezonder dan uit een potje

Tzatziki, de echte en veel gezonder dan uit een potje

tzatziki

Ik vind tzatziki zo lekker, het doet me denken aan mijn Griekse eiland-hop vakantie een paar jaar terug. We hadden een super appartement aan het strand op Skopelos, wakker worden en naar het strand rollen is ongeveer het meest actieve wat ik toen heb gedaan. Heerlijk de hele dag onder een parasol een boek lezen en tussen de middag op het terras zitten voor een ijskoude spa rood en een Griekse salade. Deze werd geserveerd met een soort Turks brood, olijven en tzatziki.

Nu ik dit typ denk ik, ik wil vakantie! Helaas, dat duurt nog even dus ik besloot de Griekse sferen maar even in huis te halen met een eigengemaakte tzatziki. Super simpel, lekker en veel gezonder dat uit een potje!

tzatziki

Tzatziki

Wat heb je nodig:

• ½ teentje knoflook
• 3 à 4 muntblaadjes
• ¼ komkommer
• een paar blaadjes peterselie
• 50-100 ml magere yoghurt of kwark
• citroensap van 1/4 en citroen zest (de schill geraspt van de citroen)
• 5 ml olijfolie
• zout

  1. Snijd de munt en peterselie fijn.
  2. Snijd nu de komkommer in vieren en snijd de binnenkant (dus het “sappige” gedeelte eruit).
  3. Nu kun je, als je een wat grovere rasp hebt, de komkommer raspen zodat je dunne sliertjes hebt.
  4. Doe de yoghurt in een kommetje, rasp de knoflook en de schil van de citroen (ongeveer de helft), voeg een klein beetje olijfolie, snufje zout, peper, citroen sap & zest toe.
  5. Meng dit goed door elkaar met de rest.

Helemaal niet zo moeilijk toch? Ben heel benieuwd hoe jullie hem vinden smaken, vergeet mij niet te taggen dan kan ik jullie creaties en reacties zien 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties


Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

13 + twee =