Ik heb gewoon bijna geen tosti recepten bedacht ik mij! Wat erg, dat kan toch niet! Ook tosti’s horen bij een gezonde leefstijl hoor! Dus pak de gril uit de kast en hoppa het is zo klaar.

We kennen allemaal de standaard ham-kaas versie, maar hebben jullie wel eens andere combi’s geprobeerd? Ik besloot dus om maar eens wat nieuwe combinaties te testen en zo kwam ik bij deze tropical versie uit. Dik belegd met kip, spinazie en ananas! Uiteraard een beetje boter aan de buitenkant zodat die extra krokant en bruin wordt, goed voor de foto en voor de smaak.

Trouwens ik maakte wel eerder een zoete variatie, ook echt een aanrader. Je vindt het recept hier, met chocola!

tosyi

Tosti kip met ananas

Wat heb je nodig:
(voor 2 tosti’s)

  • 4 goede sneeën bruin boerenbrood
  • 1 gerookt kippetje
  • 4 ananasschijven
  • 1 grote hand spinazie
  • 1 puntje roomboter

Optioneel: 2 plakken kaas of smeer dun in met deze mango humus

  1. Beleg het brood eerst met de kaas of humus als je die wilt toevoegen.
  2. Snijd het gerookte kippetje in plakken en beleg hiermee beide broodjes.
  3. Voeg de spinazie en ananas toe.
  4. Smeer de buitenkant (broodje) in met een dun laagje boter, gril de tosti in ongeveer 4 à 5 minuten goudbruin.

tosti

Liefs,
Charlie’s Kitchen