Aan het einde van 2016 heb ik een top 5 best bekeken recepten gemaakt! Ik vond het ontzettend leuk om even terug te kijken en wil dit lijstje gewoon nog een keer met jullie delen.

Jullie houden enorm van gezond(er) snacken ben ik achter gekomen. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk verschillende recepten delen, want niet alleen met snacks kun je variëren, ook met andere maaltijden. Variatie in je voeding is belangrijk, zodat je genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgt, maar het is zeker ook belangrijk voor je mind. Jullie lezen het inderdaad goed, je mind wil ook graag gevoed worden. Als jij altijd hetzelfde eet en geen uitdaging vindt, dan val je sneller terug in oude, slechte gewoontes.

Mijn top 5 best bekeken recepten 2016

Ik ga gewoon lekker van nummer 5 naar nummer 1, dat is tenslotte een winnaar toch?

Op nummer 5 zijn geëindigd de caramel cookies. Een guilty free recept waar jullie wel heel vrolijk van werden! Deze cookies zijn echt zó ongelofelijk lekker, dus als je ze nog niet gemaakt hebt? DOEN! Want wie houdt er nu niet van caramel cookies en dan ook nog met chocola? Het zit hem vooral in de combinatie van de caramel cookies, maar ik ga niet teveel verklappen. Maak ze maar en je kunt er over meepraten! Het hele recept kun je vinden als je hier klikt.

Caramel koekjes

Op nummer 4 zien we de frisse raw carrotcake, deze versie hoef je niet te bakken. Hoe handig is dat? Als iemand van lekkere tussendoortjes houdt, dan ben ik dat wel! Ik sta dan ook gerust elke zondag een uurtje in de keuken om wat gezonde snacks te maken en mijn bakjes klaar te maken voor door de week of onderweg. Het hele recept vind je hier.

best bekeken

Op nummer 3 hebben we de cake met appel en walnoten. Ik krijg vaak de vraag of het mogelijk is om een gezonde cake te bakken zonder banaan. Natuurlijk kan dat en dat ga ik jullie de komende tijd meer laten zien! Deze cake heb ik gemaakt met appelmoes. Ja, je leest het goed hoor! Appelmoes, biologisch en zonder toegevoegde suiker. Klik hier voor het recept.

cake

Jeetje, we zijn alweer beland bij nummer 2 van 2016. Op nummer 2 zien we de eierkoeken die maar liefs 8435 keer zijn bekeken! Vroeger kreeg ik deze regelmatig mee naar school, daar gingen er wel een paar van in hoor. Maar nu is er een gezonde variant, hoe lekker zijn die geworden!

Ik kan er gelukkig van worden als je echt lekker kunt eten en dan ook nog eens weten dat er geen troep in zit. Deze koeken kun je ook prima meenemen voor onderweg, in een trommeltje bewaren of nemen na het sporten. Waar wacht je nog op? Voor het recept, klik hier.

eierkoeken

Het best bekeken recept van 2016 is geworden…

De Snickers, maar dan anders! Met meer dan 9000 kijkers staat deze met ruime voorsprong op nummer 1 en dat is dik verdiend.

We kennen ze allemaal wel, Snickers. De één kocht ze zelf, de ander kreeg ze bij oma en sommigen eten het liefst elke dag een Snicker. Tijd om zelf weer eens de keuken in te duiken en een “gezonde” versie te maken. Dit is ZO lekker! Heerlijk voor bij de thee/koffie of misschien wel gewoon voor onderweg. Mijn vriezer ligt weer vol, dus ik ben voorbereid! Als je deze healthy Snicker eet wil je niet anders meer hoor! Het hele recept kun je vinden als je hier klikt.

snickers

Heel erg bedankt voor al jullie bezoekjes dit jaar op Charlie’s Kitchen (L)

Liefs,
Charlotte