Wil je ook een keer wat anders neerzetten op een verjaardag? Of gewoon een goeie hap bij een kom soep? Deze tomatentaart met tonijn ziet er niet alleen leuk uit hij is ook nog eens super lekker en gezond! Ik vind het fijn regelmatig een quiche te maken, handig voor thuis tussendoor maar ook voor op het werk. Een quiche hoef je niet op te warmen en hij smaakt nog steeds hartstikke lekker. Voor meer quiche recepten, klik hier! 

Gebruik je oven eens vaker, er zijn zoveel mogelijkheden en het scheelt tijd. Want ondertussen dat mijn tomatentaart in de oven stond kon ik verder met bloggen en huishouden. Ik vind tonijn altijd wel moeilijk, ik eet het liefste gegrilde tonijn bij wat groenten maar dat word soms ook wat saai. Mijn vriend had zin in een tonijn pizza, daar was ik dus niet voor te porren dus besloot een soort gezonde versie te maken. Ik had nog wat bladerdeeg in de vriezer en de nodige groenten in de koelkast.

tomatentaart

Wat heb je nodig:
(dit recept is voor 2 personen)

  • 1 bakje gemengde cherrytomaten a 250 gram
  • 4 bladen bladerdeeg
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik tonijn op water (groot)
  • 2 el kappertjes
  • 4 el zwarte olijven in stukjes
  • 2 takjes verse tijm
  • Peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de schaal in met wat olijfolie, beleg met de bladerdeeg en doe op de bladerdeeg een beetje bloem.
  3. Snijd de tomaten doormidden, laat de tonijn goed uitlekken en haal uit elkaar.
  4. Leg de tonijn, olijven en kappertjes op de bladerdeeg en doe dit 10 minuten in de oven.
  5. Na 10 minuten haal je de schaal eruit en voeg je de tomaten toe, de open kant naar boven en maak op smaak met peper en zout.
  6. Leg ook de takjes tijm oven de schotel heen en bak nogmaals 10 a 15 minuten.
  7. Ik serveerde de taart met verse broccoli en homemade sambal!

tomatentaart

Liefs,
Charlie’s Kitchen