Een toffe kookworkshop vol smaaksensatie - Charlie's Kitchen

Een toffe kookworkshop vol smaaksensatie

Vorige week zaterdag gaf ik samen met Simone en Linda een mega toffe kookworkshop met Offley port in het Smulweb college Amersfoort. Via mijn social media konden jullie een code invullen om kans te maken op een plek bij deze workshop. In totaal mochten 25 mensen samen met hun partner, vriend of vriendin komen genieten van een door ons gezamenlijk klaar gemaakt viergangendiner met een bijpassende port.

Deze avond hebben wij speciaal met Offley port georganiseerd om te laten zien hoe veelzijdig port is. Port is een prachtige, wat zwaardere wijn die je perfect kunt combineren met verschillende gerechten. Ik heb mijzelf dan ook overtroffen moet ik zeggen, maar de andere dames zeker ook!

Life is a kitchen

Ik vond het zo gaaf dat ik de shootlocatie van Smulweb eens kon bekijken. Met z’n allen koken verbindt, vriendschappen worden gemaakt en de creatieve ideeën gaan over en weer.

En daar sta je dan, in een keuken van ruim 300 vierkante meter. De gasten druppelen binnen en ik vind het toch best wel spannend worden. Voor degene die nog niet de berekening had gemaakt: in totaal dus 50 gasten. OMG!

Mister Cocktail was aanwezig om de gasten alles te vertellen over port en uiteraard mocht het glaasje in de hand niet ontbreken. Daarna werden de gasten in vier groepen verdeeld, bij elk kookeiland werd 1 recept gemaakt. Een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een dessert. Ik begon bij het assisteren bij het voorgerecht en er werd super enthousiast gereageerd. Door mij trouwens ook, dit is zo lekker!

 

Voorgerecht: gevulde vijgen

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 2 handen rucola
 • 4 verse vijgen
 • 8 plakken Serranoham
 • 40 gram geitenkaas
 • 2 handjes walnoten
 • 4 el balsamicostroop
 1. Leg op elk bord 1 hand rucola.
 2. Pak een snijplank, leg de vijgen hierop en snijd tot net aan het kontje in vieren. Let op, dus niet helemaal tot het einde.
 3. Vouw de Serranoham dubbel en wikkel om de vijgen heen, gebruik twee plakken per vijg.
 4. Verdeel de geitenkaas over de 4 vijgen.
 5. Verdeel nu ook de walnoten over de salade en de balsamicostroop.

Serveer samen met Offley Ruby Porto.

Zelf ben ik een enorme fan van smaakexplosies en het ‘wow’-effect en hier ben ik dan ook naar op zoek gegaan met dit gerecht. Ik ben in het algemeen dol op de combinatie van fruit met pittig of zout, dus die combi wilde ik hierbij ook creëren. Aan de hand van de frisheid van de rode vruchten in de Ruby Port ben ik op zoek gegaan naar een tegenhanger die goed aansluit qua smaak. Ik heb verschillende receptjes geprobeerd en ben uiteindelijk gekomen tot het resultaat dat er nu ligt. Het gerecht is heerlijk, maar de port maakt dit plaatje compleet.

Het leukste aan het creëren van een recept is natuurlijk het proeven

Nu had ik het geluk dat ik twee gerechten mocht bedenken voor deze workshop, mijn tweede groep ging aan de slag met het tussengerecht. Net als bij het voorgerecht ben ik ook met het tussengerecht op zoek gegaan naar die smaakexplosie waar ik zo dol op ben. Voor het tussengerecht ben ik aan de slag gegaan met een lekker recept dat goed samenging met de Tawny Port. Door de tonen van gerijpt rood fruit in de port kwam ik op het idee om er gegrilde eend bij te serveren en de pit van mangochutney toe te voegen. Mooie bite ook voor het kerstdiner!

Tussengerecht: amuse van gegrilde eend en pittige mangochutney

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 4 plakjes gerookte eendenborst
 • 20 gram mango
 • ½ tl Harissa
 • 4 takjes verse peterselie
 1. Zet een grillpan op het vuur en grill de plakjes gerookte eendenborst 1 minuut per kant.
 2. Prak de mango fijn en meng dit samen met de ½ tl Harissa.
 3. Leg twee plakjes eendenborst half over elkaar, leg in het midden een kleine tl mangochutney en rol op. Leg dit op de amuselepel en maak af met de peterselie.

Serveer samen met Offley Tawny Porto.

Nu vond ik dat ik mijzelf had overtroffen met deze gerechten maar mijn lieve collega’s hadden ook echt een smaaksensatie gecreëerd. Het hoofdgerecht van Linda, de lamsrack met zoete aardappelcrème, vind je “hier” en het nagerecht van Simone de snelle cheesecake vind je “hier“.

Na het maken van alle gerechten serveerden wij ze één voor één uit, alle gasten konden genieten en Mr. Cocktail ging iets dieper in op de smaken van de port. Ik drink regelmatig een port met mijn vader, maar voor veel mensen is dit niet iets dat ze wekelijks doen.

Ik kan zeggen dat het een hele geslaagde avond was, de gasten voelden zich enorm geïnspireerd en verlieten enthousiast en met hun buikje vol het kookcollege.

Op dagen als dit realiseer ik mij toch wel weer dat ik de leukste baan heb die er is. Samen met mensen koken, nieuwe smaken ontdekken en ze enthousiast naar huis laten gaan om vervolgens ook zelf te gaan koken. Ik ben dan ook heel blij dat Offley port deze avond samen met ons zo fantastisch heeft georganiseerd!

Zijn jullie de volgende keer ook bij een kookworkshop?

Liefs,
Charlie

PS: In het bijzonder wil ik Linda, Simone en Daisy de Pater bedanken .

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Een toffe kookworkshop vol smaaksensatie”

 1. Pingback: WINACTIE: EEN CULINAIR OFFLEY-WEEKEND BIJ FLETCHER HOTELS - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches