Deze week in de kookboeken test: Just Cook It van Sergio Herman - Charlie's Kitchen

Deze week in de kookboeken test: Just Cook It van Sergio Herman

Ik al bijzonder veel kookboeken in mijn keuken gehad. Van gezonde en lekkere tot wereldkeukens en van themaboeken tot de nieuwste bestsellers van bekende chefs. En ik ben al een paar keer bijzonder enthousiast geweest over de culinaire schrijfsels. Deze keer gaan we nog eens terug naar 2017!

Ik durf echt zonder enige twijfel te stellen dat dit boek van sterrenchef Sergio Herman Just Cook It mijn favoriete kookboek van de afgelopen jaren is. In 2017 uitgegeven, maar nog steeds een topper!

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test…

Just Cook It van Sergio Herman

Ik weet het. Ik moet eigenlijk doorgaan met het testen van andere kookboeken, maar iedere keer als ik het boek van Sergio opensla, begin ik spontaan weer te kwijlen. Dus iedere keer denk ik: ah, nog maar een gerechtje. Ondertussen hebben er niet minder dan tien recepten uit Just Cook It bij ons op tafel gestaan. En sommige recepten zelfs dubbel.

Nee, eerlijk is eerlijk over Just Cook It: zo simpel is het allemaal nu ook weer niet. Niet dat je dat echt van een sterrenchef moet verwachten, maar alle recepten zijn meer dan goed te maken. Je moet er alleen een beetje tijd voor uittrekken. Extreem lekker eten kost iets meer tijd. Simpel. Maar echt geloof me, het zijn geen extreem ingewikkelde gerechten. Je hebt soms wat bijzondere ingrediënten nodig, maar echt DIE HEB JE NODIG.

Echte smaaksensatie

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. In Basic Magic zorgt Sergio Herman dat je altijd perfecte kruidenmixen en sauzen hebt. Hij belegt fantastische broodjes en zet de lekkerste hapjes op tafel in Broodjes & Snacks. De lekkerste recepten met vlees, vis en schaaldieren en natuurlijk de desserts. In de sectie snacks staan twee van mijn favorieten: de gelakte kippenvleugels en de gemarineerde worteltjes met hummus. Sergio zegt zelf dat hij met een paar simpele handelingen een gerecht een paar levels kan liften en ja, daar is geen woord aan gelogen.

Die kippenvleugels!

Ze moeten een paar uur in de oven. En dan een beetje aflakken en weer in de pan. Die dingen hebben ondertussen twee keer bij ons op tafel gestaan. De wortels waren net zo geslaagd en deden het heerlijk bij een etentje met vrienden. Maar ook veranderden onze gewone diners in diners plus. Ik moet zeggen dat, waar ik normaal uren recepten staan uit te pluizen, vriendlief nu als een malle sterrenchef stond te zijn. Aubergine Parmigiani of de wraps met crispy lam (denk kebab maar dan de beste die je ooit gegeten hebt).

Ik kan nog verder uitweiden, maar echt houd jij van koken en lekker eten?

Just Cook It MOET je hebben

Just Cook It van Sergio Herman

Omdat ik er zo wild van ben, hierbij het recept van de gelakte kippenvleugels (of kippenkluifjes)

Wat heb je nodig:

 • 20 kippenkluifjes
 • olijfolie
 • 3 el sojasaus
 • 1 el sambal
 • 2 el ketjap manis
 • 2 el vissaus
 • 1 limoen, sap
 • verse chili, fijngesneden
 • 1 lente-ui, schuin gesneden
 • 1 el sesamzaad, zwart en wit
 • 2 el geplukte koriander (of neem die uit de diepvries, lekker makkelijk!)
 1. Verwarm de oven voor op 140 graden, kruid de kippenkluifjes met zout, peper en wat olijfolie. Gaar ze ongeveer twee uur in de oven. Laat afkoelen.
 2. Verhit een pan met wat olijfolie en leg de kippenkluifjes in de pan. Zorg dat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
 3. Blus af met soja, sambal, ketjap, vissaus en limoensap.
 4. Laat indikken tot de lak mooi aan de kluifjes plakt en voeg de chili en de lente-ui toe.
 5. Schep in een kom en werk af met sesamzaad en koriander.

Jongens, dit is echt genieten!

Liefs,
Kim & Charlie

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door een klik op onderstaande button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches