Tempeh uit de wok met satésaus

Wist je dat tempeh uit de wok ontzettend lekker is? Misschien bij veel mensen nog onbekend in de keuken, maar het is de perfecte vleesvervanger. Deze tempeh uit de wok met satésaus wil je daarom zeker niet missen!

Tempeh eh eh ehhhh

De meeste mensen denken dat tempeh hetzelfde is als tofu, maar dat is niet zo. Tempeh is, net zoals tofu, een product van sojabonen. Het verschil tussen deze twee is dat tempeh wordt gemaakt van hele sojabonen en tofu alleen van sojamelk. Bij tofu wordt het meest voedzame, namelijk de pulp (okara) van de sojabonen, niet gebruikt. Omdat tempeh wel alle voedingsstoffen van de sojaboon bevat, is tempeh rijker aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen dan tofu. Tempeh is bovendien vetarm, cholesterolvrij en goed te verteren omdat het is gefermenteerd.

Tempeh uit de wok met satésaus

Tempeh uit de wok met satésaus

Benodigdheden: pan, wokpan, keukenpapier, staafmixer of keukenmachine

Wat je nodig:

  • 2 el pindakaas (de pure variant met noten van AH eigen merk)
  • 1 el ketjap (manis)
  • 1 tl sambal
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 125 gram tempeh
  • 1 tl komijn
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 125 gram tauge
  • 1 gele of groene courgette
  • 1 rode ui
  • 125 gram sojabonen (vers of gekookt)
  • 2 el gebakken uitjes
  • 70 gram zilvervliesrijst.
  1. Meng met de staafmixer of in de keukenmachine de pindasaus, ketjap, sambal, plantaardige melk, koriander, komijn en kurkuma tot satésaus.
  2. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en doe de deksel op de pan.
  4. Snijd nu de tempeh in dunne plakken. Snijd de courgette in plakjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
  5. Verhit 2 el olijfolie in de wok en frituur de plakjes tempeh in ongeveer 2 minuten goudbruin en krokant.
  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maak eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Giet een el olijfolie in de wokpan, wok de courgette, rode ui, tauge en broccoli.
  8. Meng er tenslotte de homemade satésaus  samen met de sojabonen en tempeh doorheen. Bestrooi met de gebakken uitjes!

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Zin in een zoete bite als toetje? Wat dacht je van deze dadelrocks?

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches