Hoe zat het ook alweer met Team Charlie? Zoals jullie een tijdje terug hebben kunnen lezen heb ik besloten dat ik wat gas terug ga nemen om o.a. betere inzichten te krijgen.

Eén van die inzichten was dat ik een team om mij heen nodig had om kwaliteit te kunnen blijven leveren. Vorige week heb ik een start gemaakt om dat team aan jullie voor te stellen. Toen hebben jullie Kirsten leren kennen.

Na Kirsten is Hanja aan de beurt om zich voor te stellen aan jullie. Zonder Hanja was ik ongeveer al kopje onder gegaan. Niet alleen is ze zo ongeveer mijn PA, ook is ze al jaren de beste vriendin van mijn moeder en zo eigenlijk een beetje mijn 2e moeder. Ik ben dan ook zo dankbaar dat ze in mijn team zit!

Naam:                  Hanja de Boer
Leeftijd:               Moet dat echt? Nou vooruit dan maar… 62
Woonplaats:        Landsmeer
Hobby’s:              Reizen, chillen met vriendinnen,​ lezen en is af en toe niks doen ook een hobby 😉 ?

DAAR GAAT IE DAN…

Waar ken je Charlotte van?
Charlotte heeft bij mijn zoon op de basisschool en op basketbal gezeten, dus ik ken haar al meer dan 20 jaar!​ En al zijn mijn zoon en Charlotte ieder hun eigen weg gegaan, contact ben ik altijd blijven houden met haar. En vanzelfsprekend ben ik haar gaan volgen toen zij met Charlie’s Kitchen begon.

Wat voor werk doe je?
Ik heb altijd als directiesecretaresse in vaste dienst gewerkt, maar toen ik 2 jaar geleden onverwacht mijn baan kwijt raakte, besloot ik om mijn hart te volgen en voor mezelf te gaan beginnen. Helaas is het nou eenmaal nog steeds zo in Nederland dat het bedrijfsleven niet zit te wachten om iemand van 60 jaar in vaste dienst te nemen en aangezien ik nog graag heel wat jaren wil blijven werken, was zzp-er worden DE oplossing.

Ik heb nu regelmatig onwijs leuke opdrachten als secretaresse, maar ook steeds meer opdrachten om websites te bouwen en te onderhouden, nieuwsbrieven te maken en vooral opdrachten als tekstredacteur voor een aantal websites, o.a. die van Charlie​. En dat is echt superleuk om te doen. Ik kan zo mijn passie voor taal combineren met het leukste werk van de wereld.

Team Charlie

En ontspanning? Hoe zit het daarmee?

Waar  haal je je ontspanning uit?
​Voornamelijk uit even niets doen dat met werk te maken heeft. Gewoon lekker lezen, beetje bankhangen, filmpje of serie kijken​, eten/borrelen/shoppen met vriendinnen en nu en dan lekker hardlopen.

Hoe belangrijk is ontspanning voor jou?
​Ik heb ontspanning nodig om daarna weer goed te kunnen focussen op de dingen waar ik mee bezig ben, zoals bijvoorbeeld mijn werk.​ Ontspanning zie ik als het opladen van de accu zodat de motor daarna weer lekker loopt.

Wat is je functie binnen team Charlie?
​Webredacteur. Ik controleer alle teksten op stijl en grammatica en zorg dat de blogs goed gevonden kunnen worden op Google. Dat heet SEO-proof maken van teksten. Dat is soms nog best lastig en ik heb daar inmiddels dan ook een training voor gevolgd, zodat ik mijzelf nu SEO-deskundige mag noemen. Hoe cool is dat!

Daarnaast ben ik, zoals Charlotte dat zelf al zei, ook af en toe haar PA en haar tweede moeder hahaha.

Wat je je relatie met voeding?
​Ik ben geïnteresseerd in alles wat met gezonde voeding te maken heeft​. Ik probeer zoveel mogelijk met verse ingrediënten te koken en niet uit pakjes of zakjes en zo min mogelijk vlees te eten. Hoewel ik een lekker balletje gehakt echt een traktatie kan vinden hoor. Mijn verse producten haal ik in het zomerseizoen veel uit onze tuin waar we tomaten, courgette, komkommer, aubergine en kruiden hebben staan.

Wat is je u​l​ti​mate guilty pleasure?
​Drop en chocola​ (wel hele donkere!). En je kunt me wakker maken voor sushi en oesters, maar dat is dan weer niet echt een guilty pleasure 😊.

Zo, jullie hebben nu nummer 2 van Team Charlie een beetje leren kennen. Als je nog meer van Hanja wilt weten, neem dan ook eens een kijkje op haar website www.hanjadeboer.nl.

Liefs, Charlie