Zoals jullie een tijdje terug hebben kunnen lezen zit ik momenteel in een burnout (lees hier). Dit betekent niet dat ik niet meer werk (lees hier), maar wel dat ik wat gas terug heb genomen om betere inzichten te krijgen.

Eén van die inzichten was dat ik een team om mij heen nodig had om kwaliteit te kunnen blijven leveren.  En ik ben er trots op dat ik nu kan aankondigen dat ik de komende weken dat team aan jullie kan gaan voorstellen. Stuk voor stuk zijn ze een mooie toevoeging aan mijn missie!

We trappen af met Kirsten

Naam:                  Kirsten Wester
Leeftijd:              22 jaar
Woonplaats:     Haarlem
Hobby’s:             Koken/bakken – Reizen – Netflixen

Waar ken je Charlotte van?
Charlotte, oftewel Charlie’s Kitchen, ken ik via Instagram. Via Instagram ben ik dan ook bij haar blog terecht gekomen. Afgelopen juli hebben we elkaar voor het eerst ontmoet in Zaandam. Charlotte zocht toen volgers die wilden helpen bij haar campagne voor Becel.

Het klikte meteen en toen ik haar oproep voorbij zag komen dat ze mensen zocht om Team Charlie te versterken, ben ik zo snel als ik kon naar de laptop gerend om haar te mailen. Na wat mailcontact hebben we afgesproken bij Mica in Haarlem. En sinds onze ‘date’ ben ik lid van Team Charlie.

Wat is je functie binnen team Charlie?
Ik ga Charlotte ondersteunen bij het opbouwen van haar droom om Charlie’s Kitchen zo groot mogelijk te maken. Dit houdt in dat ik per week één artikel voor haar site mag gaan schrijven. Zo ga ik op zoek naar de beste hotspots voor jullie in verschillende steden, ga ik nieuwe recepten testen en neem ik jullie mee in mijn voorbereiding op de halve marathon. Verder komt er af en toe een voedingsdagboek online en mag ik naar pers-events.

Werk

Wat voor werk doe je?
Sinds dit jaar ben ik afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Ik heb een fulltime baan in het Spaarne Gasthuis in Haarlem-zuid op de Algemene Opname Afdeling (AOA). Dit doe ik met ontzettend veel plezier en elke dag leer ik weer nieuwe dingen.

Tijdens mijn opleiding kwam ik een mooi citaat tegen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO, 1948) die luidt als volgt: “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken”. Hier sluit ik mij volledig bij aan. Naast de lichamelijke gezondheid, vind ik het mentaal en sociaal welbevinden net zo belangrijk.

Voeding

Wat is jouw relatie met voeding?
De hele middelbareschooltijd heb ik een haat-liefde verhouding gehad met eten. Door alle invloeden van buitenaf begon ik steeds meer een obsessie voor eten te krijgen. Mijn doel was om gezonder te gaan leven. In plaats van goed voor mijn lichaam te zorgen, deed ik het tegenovergestelde. Ik begon met calorieën te tellen, veel te bewegen en was ongelukkiger dan ooit. Na de middelbareschooltijd kreeg ik langzaam maar zeker een beetje mijn liefde voor eten, bakken en koken terug. Nu kan ik weer 100% genieten van chocolade, taart en loempia’s.

Naast alle lekkere snoeperijen ben ik nu bezig met verantwoord en lekker eten. Ik eet alleen nog maar gerechten waar ik zin in heb. Nog nooit ben ik zo gelukkig geweest als op dit moment met mijn lichaam en voedingspatroon.

Team Charlie

Ontspanning

Waar haal jij je ontspanning uit?
Het klinkt misschien heel cliché, maar ik kan ontzettend veel energie krijgen als ik met vrienden/vriendinnen afspreek. Een drankje in de stad of een festival pakken, gelukkiger kun je mij niet maken. Daarnaast reis ik maar al te graag. Heerlijk om een nieuwe stad of land te ontdekken.

Doordeweeks krijg ik rust in mijn hoofd door te gaan bewegen.

Hoe belangrijk is bewegen voor jou?
Beweging is voor mij altijd al belangrijk geweest. Er is geen sport waar ik vroeger niet op heb gezeten of wat ik niet heb geprobeerd. Op dit moment doe ik aan krachttraining in de sportschool, ben ik bezig met de voorbereiding op de halve marathon en fiets ik dagelijks naar mijn werk. Ik vind het fijn om te bewegen. Het geeft mij rust en ik heb even tijd voor mijzelf. Je kunt nadenken over dingen en alles even op een rijtje zetten.

Door bewegen zit ik veel lekkerder in mijn vel. Als ik een tijdje niet veel heb bewogen of heb gesport, word ik sneller chagrijnig. Bij de krachttraining vind ik het fijn om te merken dat je lichaam tot veel in staat is en dat je in de loop van de tijd echt sterker wordt.

Wat is jouw ultimate guilty plessure?
CHOCOLADE. Van welke vrouw niet? Eigenlijk eet ik elke dag wel chocolade. De ene keer de pure variant, de andere keer zit ik met een reep Tony Chocolonely op de bank. Maar stiekem vind ik alles lekker waar chocolade in zit.

Zo, dit was de eerste topper van Team Charlie. Snel ga je kennismaken met de rest van mijn team.

Liefs,

Charlie