Deze “Summer Quiche” uit het boek van Rens Kroes is echt geweldig. Het fijne van een quiche is dat je eindeloos kan variëren, alle restjes erin kwijt kunt en met een quiche kun je dagen vooruit. In deze Zomerse versie van Rens zit lekker veel groen, hij is mager en heeft natuurlijk wel een echte Charlie twist.
Hoe dan?
Ik had mijn stukje mee in een bakje naar de plek waar ik vaak zit te werken (flexwerken). Iedereen keek jaloers! Ik moet ook toegeven dan mijn bakjes er altijd spectaculair kleurrijk uitzien, het oog wil ook wat toch? Graag bereid ik mijn lunch de avond van te voren, scheelt tijd en dan weet ik zeker dat ik goede voeding binnen krijg. Natuurlijk kan deze quiche ook prima als avondmaal met bijvoorbeeld soep of een salade!
Summer Quiche
Wat heb je nodig:
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 2 tenen knoflook
- 1 grote zoete ui
- 120 gram spinazie
- 5 biologische eieren
- 100 gram rode quinoa
- 150 gram geitenkaas
- 2 el amandelschaafsel
- 1 snuf peper en zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beleg de quicheschaal met bakpapier of vet deze goed in.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Ik gebruikte tuinerwten uit de diepvries, leg deze zo’n 3 minuten in warm water en giet daarna af.
- Snipper de knoflook en ui en snijd de spinazie grof.
- Klop de eieren los in een grote kom en voeg nu alle ingrediënten, behalve de geitenkaas, rauw toe.
- Roer alles goed door elkaar, schenk het in de quichevorm, leg de plakken geitenkaas en amandelschaafsel er bovenop.
- Ik deed er nog wat extra honing overheen, heerlijk!
- Bak de quiche in ongeveer 30 à 35 minuten gaar.
Onwijs lekker en natuurlijk kun je de quinoa ook vervangen door bijvoorbeeld rijst of aardappelen.
Liefs,
Charlie & Christa
1 gedachte op “Summer Quiche met lekker veel groen!”
Leuk recept! Zag m staan in het boek en hij staat op mijn lijstje!