Ik vind het ontzettend belangrijk om de dag licht maar ook voedzaam te starten. Ik ben een echte energieke ontbijter, ik begin de dag gezond en zo krijg ik langdurige energie. Met die positieve energie kan ik alles uit mijn dag halen!

Als voedingsdeskundige vertel ik mijn cliënten tijdens de coachingsgesprekken altijd hoe belangrijk voedzaam eten is, maar vooral ook hoe belangrijk het ontbijt voor ons is. Ik geef altijd een simpel voorbeeld: zonder benzine komt je auto ook niet ver. We hebben allemaal een prachtig lichaam gekregen waar we heel veel mee willen doen en van verwachten. We willen bewegen, we willen dat ons haar groeit, onze nagels, dat onze organen goed werken en we willen ons vooral goed voelen. Lekker in ons vel en vol energie!

Begin je dag licht maar ook voedzaam en gezond

Mijn enthousiasme bereikte ook Bolletje en zij vroegen of ik mijn expertise met jullie wilde delen. HOE TOF? Oké, ik was ook gewoon heel erg trots. Want dit is wat ik zo leuk vind, jullie inspireren met makkelijke basisproducten die jullie kunnen helpen bij een gezondere happy you! Want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn toch?

Voor iedereen die er lekker veel zin in heeft vandaag

Mijn alltime favorite combinatie, pindakaas met banaan en kaneel. Perfect voor een energieboost als ik mijn rondje ga fietsen of als ik een lange werkdag heb.

Ik gebruik hiervoor de Bolletje lichte crackers spelt & havermout. Ik vind dit een fijne start omdat ze dun gebakken zijn, lekker natuurlijk, zonder nonsens en knapperig (voor mij echt een must!) zijn en boordevol vezels. Maar natuurlijk kan je ook voor bijvoorbeeld een bieten humus gaan met kiemen.

En die vezels, die zijn dus zo belangrijk voor onze energie. Vezels zorgen ervoor dat we langer verzadigd zijn, waardoor we minder snel naar andere snacks grijpen. Zo kan een vezelrijk ontbijt dus helpen bij overgewicht maar het helpt zeker ook om een goede stoelgang te krijgen of te houden.

Wist je dat?

Dan hebben we mijn andere favoriet, de Bolletje lichte crackers spelt. Een heerlijk licht ontbijt als je niet een grote ontbijter bent of gewoon even op je “balans” let. Heel belangrijk, want deze lichte crackers moeten we natuurlijk wel goed beleggen, zodat we genoeg andere voedingsstoffen binnen krijgen. Deze met cottage cheese, aardbeien en honing is echt het proberen waard. Boordevol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Licht, voedzaam en weinig calorieën door de lichte crackers van Bolletje en daarom ben ik fan.

Volgende week zal ik een nieuw voedingsdagboekje posten om jullie nog meer te inspireren door met jullie te delen wat ik zo op een dag eet. Hier zal ik verschillende ontbijtmomenten delen, want hoe doe ik dat bijvoorbeeld als ik haast heb? Of als ik visite heb?

Liefs,
Charlie

P.S.: Ik heb een samenwerking met Bolletje, ik noem dit ook wel elkaar versterken en ons enthousiasme delen. Ik schreef er twee blogs over, lees hier “bloggen en geld verdienen“en “deel 2“.