Zo start jij je dag licht maar ook voedzaam - Charlie's Kitchen

Zo start jij je dag licht maar ook voedzaam

Ik vind het ontzettend belangrijk om de dag licht maar ook voedzaam te starten. Ik ben een echte energieke ontbijter, ik begin de dag gezond en zo krijg ik langdurige energie. Met die positieve energie kan ik alles uit mijn dag halen!

Als voedingsdeskundige vertel ik mijn cliënten tijdens de coachingsgesprekken altijd hoe belangrijk voedzaam eten is, maar vooral ook hoe belangrijk het ontbijt voor ons is. Ik geef altijd een simpel voorbeeld: zonder benzine komt je auto ook niet ver. We hebben allemaal een prachtig lichaam gekregen waar we heel veel mee willen doen en van verwachten. We willen bewegen, we willen dat ons haar groeit, onze nagels, dat onze organen goed werken en we willen ons vooral goed voelen. Lekker in ons vel en vol energie!

Begin je dag licht maar ook voedzaam en gezond

Mijn enthousiasme bereikte ook Bolletje en zij vroegen of ik mijn expertise met jullie wilde delen. HOE TOF? Oké, ik was ook gewoon heel erg trots. Want dit is wat ik zo leuk vind, jullie inspireren met makkelijke basisproducten die jullie kunnen helpen bij een gezondere happy you! Want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn toch?

Voor iedereen die er lekker veel zin in heeft vandaag

Mijn alltime favorite combinatie, pindakaas met banaan en kaneel. Perfect voor een energieboost als ik mijn rondje ga fietsen of als ik een lange werkdag heb.

Ik gebruik hiervoor de Bolletje lichte crackers spelt & havermout. Ik vind dit een fijne start omdat ze dun gebakken zijn, lekker natuurlijk, zonder nonsens en knapperig (voor mij echt een must!) zijn en boordevol vezels. Maar natuurlijk kan je ook voor bijvoorbeeld een bieten humus gaan met kiemen.

En die vezels, die zijn dus zo belangrijk voor onze energie. Vezels zorgen ervoor dat we langer verzadigd zijn, waardoor we minder snel naar andere snacks grijpen. Zo kan een vezelrijk ontbijt dus helpen bij overgewicht maar het helpt zeker ook om een goede stoelgang te krijgen of te houden.

Wist je dat?

Dan hebben we mijn andere favoriet, de Bolletje lichte crackers spelt. Een heerlijk licht ontbijt als je niet een grote ontbijter bent of gewoon even op je “balans” let. Heel belangrijk, want deze lichte crackers moeten we natuurlijk wel goed beleggen, zodat we genoeg andere voedingsstoffen binnen krijgen. Deze met cottage cheese, aardbeien en honing is echt het proberen waard. Boordevol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Licht, voedzaam en weinig calorieën door de lichte crackers van Bolletje en daarom ben ik fan.

Volgende week zal ik een nieuw voedingsdagboekje posten om jullie nog meer te inspireren door met jullie te delen wat ik zo op een dag eet. Hier zal ik verschillende ontbijtmomenten delen, want hoe doe ik dat bijvoorbeeld als ik haast heb? Of als ik visite heb?

Liefs,
Charlie

P.S.: Ik heb een samenwerking met Bolletje, ik noem dit ook wel elkaar versterken en ons enthousiasme delen. Ik schreef er twee blogs over, lees hier “bloggen en geld verdienen“en “deel 2“.

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Zo start jij je dag licht maar ook voedzaam”

  1. Pingback: Een voedingsdagboekje waar je blij van wordt - Charlie's Kitchen

  2. Pingback: Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches