Springrolls, of noemen wij het gewoon lente rolletjes? Nee, dit klinkt voor geen meter maar heb jij ze wel eens gegeten? De meeste mensen kennen alleen de gefrituurde variant, die bijna in elke stad wel te koop is bij een stalletje; Vietnamese loempia’s! Dit is eigenlijk gewoon de gefrituurde variant van de springroll maar je heb ook hiervan natuurlijk een gezondere versie en ik maakte deze. Helemaal niet ingewikkeld, je gebruikt geweest rijstpapier wat gewoon te koop is in de supermarkt en deze vul je met jou favoriete vulling.

Springrolls

Maar het rollen is nog wel een priel dingetje, het is belangrijk dat je het rijstpapier goed laat weten zoals aangeven op de verpakking. Maak het niet te warm want dan lukt het ook niet. Je zet een grote kom of een groot diep brod water klaar. Zorg ervoor dat alles klaar staat om jouw springroll te vullen. Ik rolde op een natte doek, dan bleef die niet plakken maar je moet zelf even kijken wat jij prettig vind.

springroll

Wat heb je nodig:
(2 grote eters haha)

  • Rijstvellen
  • 1 bakje Hollandse garnaaltjes
  • 1 bakje rivierkreeftjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/3 komkommer
  • 1/3 rode paprika
  • 1/3 gele paprika
  • 1 zakje gesneden wortels (of zelf snijden)
  • 1 handje mango in blokjes
  • 1 bakje soja saus

springrolls

  1. Snijd alle groenten in dunne reepjes en leg deze klaar zodat je er makkelijk bij kan tijdens het rollen.
  2. Zet ook beide bakjes vis klaar, natuurlijk open.
  3. Pak een grote kop waar de rijstvellen inpassen, vul hem met warm water. Let op warm, niet heet!
  4. Week maar 1 rijst vel per keer, kijk goed op de verpakking hoelang.
  5. Vul jouw springroll, rol hem 1 rondje en vouw de zijkanten naar binnen en rol hem daarna door.
  6. Leg alles op een bord en doos lekker een beetje in de soja saus of eventueel een andere dip.

springroll

Liefs,
Charlie’s Kitchen