Hoe is deze spread ontstaan?

Char, het moet makkelijk zijn… Ik had behoorlijke trek na een drukke ochtenddienst toen ik op de fiets naar huis zat. Wat heb ik nog in huis? Brood, rijstwafels en crackers, daar kan ik wel wat mee! Op de gekste momenten ontstaan er nieuwe recepten en als je het dan maakt en het smaakt super lekker kan mijn dag niet meer stuk 😀

Spread

Ik wilde een keer wat anders dan humus of kip en dan ook het liefste meteen genoeg voor morgen voor de lunch. Daar ging ik dan de supermarkt in opzoek naar ingrediënten van mijn homemade spread! Want hoe handig is een spread? Mee op brood, door je salade of op rijstwafels. Ik kwam uiteindelijk thuis met linzen, zongedroogde tomaten en een reep Tony die hier werkelijk waar niks mee te maken heeft haha. Maar wel erg lekker… 

Spread

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6 porties)

  • 200 gram linzen uit zak van Hak.
  • 130 gram zongedroogde tomaten van de versafdeling (dus niet in olie!)
  • 1 snufje peper & zout

Spread

Meng alle ingrediënten met de staafmixer, keukenmachine of Nutribullet. Beleg daarna jouw rijstwafels ermee en maak af met wat koriander of andere kruiden! Deze spread is in een afgesloten potje 3 tot 5 dagen goed in de koelkast. Maar natuurlijk kun je ook wat porties invriezen, net wat je zelf prettig vind.

spread

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: gek op linzen? Maak deze linzenburgers dan eens!