Krijg je vegetarische gasten tijdens je BBQ? Of ben je gewoon op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij al het vlees? Met dit recept voor courgette haloumi spiesjes zit je goed!

Haloumi is een kaas die ideaal is om te grillen, want hij smelt niet. Het is een iets zoutige kaas, die goed bij de courgette past. Vandaag deel ik het recept van Roy. Ik kwam Roy maanden geleden tegen op een feest en sindsdien delen we op Insta al onze culinaire hoogtepuntjes. Ik bedacht mij dat ik amper BBQ recepten deel, maar beter laat dan nooit toch?

BBQ Junkie Roy

Ik ben Roy, fanatiek BBQ-er en oprichter van www.bbq-junkie.nl. Een blog/receptenwebsite die oproept om het BBQ vlees in de supermarkt eens voorbij te lopen en zelf aan de slag te gaan! En om eens te proberen om een mooi groot stuk vlees bij de slager te halen en het op zondagmiddag langzaam te laten garen. Ben ik een echte carnivoor? Niet persé. Ja, ik houd van vlees. En ja, ik houd van grote stukken vlees. Maar nee, bij mij bestaat een BBQ niet alleen uit vlees. Ook groenten zijn bij mij welkom op het rooster en ik maak graag een lekkere salade als bijgerecht.

spiesen

Spiesen van Haloumi en Courgette

Wat heb je nodig:

 • 1 pakje Haloumi (225 gr)
 • 1 courgette
 • olijflie
 • Versgemalen zwarte peper
 • 4 houten Spiesjes
 • kaasschaaf
 1. Neem de houten spiesjes en leg ze in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes straks niet verbranden op de BBQ. Steek gelijk de BBQ aan, zodat hij heet is als je spiesjes klaar zijn om te grillen.
 2. Neem de haloumi en snijd deze in 12 ongeveer evengrote blokjes. Was de courgette en schaaf er met de kaasschaaf 4 lange dunne plakken van.
 3. Smeer alle plakken courgette in met olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
 4. Neem nu de spiesjes uit het water en maak een soort van zigzag spiesjes met de courgette en de haloumi. Zie de foto’s voor een idee wat ik hiermee bedoel.
 5. Als de BBQ heet is kun je de spiesjes gaan grillen. Leg ze op het rooster en grill beide zijden een minuut of 4.

spiesen

Laten we hopen op nog heerlijk nazomerweer, want ik lust dit wel van de bbq!

Liefs,
Charlie’s Kitchen