Spiesen van Haloumi en Courgette van BBQ Junkie - Charlie's Kitchen

Spiesen van Haloumi en Courgette van BBQ Junkie

spiesen

Krijg je vegetarische gasten tijdens je BBQ? Of ben je gewoon op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij al het vlees? Met dit recept voor courgette haloumi spiesjes zit je goed!

Haloumi is een kaas die ideaal is om te grillen, want hij smelt niet. Het is een iets zoutige kaas, die goed bij de courgette past. Vandaag deel ik het recept van Roy. Ik kwam Roy maanden geleden tegen op een feest en sindsdien delen we op Insta al onze culinaire hoogtepuntjes. Ik bedacht mij dat ik amper BBQ recepten deel, maar beter laat dan nooit toch?

BBQ Junkie Roy

Ik ben Roy, fanatiek BBQ-er en oprichter van www.bbq-junkie.nl. Een blog/receptenwebsite die oproept om het BBQ vlees in de supermarkt eens voorbij te lopen en zelf aan de slag te gaan! En om eens te proberen om een mooi groot stuk vlees bij de slager te halen en het op zondagmiddag langzaam te laten garen. Ben ik een echte carnivoor? Niet persé. Ja, ik houd van vlees. En ja, ik houd van grote stukken vlees. Maar nee, bij mij bestaat een BBQ niet alleen uit vlees. Ook groenten zijn bij mij welkom op het rooster en ik maak graag een lekkere salade als bijgerecht.

spiesen

Spiesen van Haloumi en Courgette

Wat heb je nodig:

 • 1 pakje Haloumi (225 gr)
 • 1 courgette
 • olijflie
 • Versgemalen zwarte peper
 • 4 houten Spiesjes
 • kaasschaaf
 1. Neem de houten spiesjes en leg ze in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes straks niet verbranden op de BBQ. Steek gelijk de BBQ aan, zodat hij heet is als je spiesjes klaar zijn om te grillen.
 2. Neem de haloumi en snijd deze in 12 ongeveer evengrote blokjes. Was de courgette en schaaf er met de kaasschaaf 4 lange dunne plakken van.
 3. Smeer alle plakken courgette in met olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
 4. Neem nu de spiesjes uit het water en maak een soort van zigzag spiesjes met de courgette en de haloumi. Zie de foto’s voor een idee wat ik hiermee bedoel.
 5. Als de BBQ heet is kun je de spiesjes gaan grillen. Leg ze op het rooster en grill beide zijden een minuut of 4.

spiesen

Laten we hopen op nog heerlijk nazomerweer, want ik lust dit wel van de bbq!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Spiesen van Haloumi en Courgette van BBQ Junkie”

 1. Pingback: Spiesen van Haloumi en Courgette van BBQ Junkie – WP RSS Aggregator Advanced Demo

 2. Pingback: Echte kiplollies van BBQ JUNKIE - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches