Ken jij Speculoos nog? Misschien at je het vroeger veel of lepel je nu nog steeds uit de pot! Het is heerlijk, maar ook zeer verslavend en mierzoet en vol geraffineerde suikers. Hier wordt ons lichaam niet bepaald blij van… Daarom heb ik deze gezonder gemaakt zodat je er toch zo nu en dan van kunt blijven genieten. Broodje speculoos, lepel speculoos, taartje speculoos.. oh sorry, ik dwaal af!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 gram ongebrande witte amandelen
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 el honing
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Speculoos

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verspreid de noten in een enkele laag over een bakplaat en rooster voor 10 minuten in de oven totdat ze gaan geuren.
  3. Mix de noten in een food processor of goede blender tot een gladde pasta. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer de noten elke minuut even los zodat de olie uit de noten kan vrijkomen.
  4. Voeg de amandelmelk, honing, speculaaskruiden en snuf zout toe. Mix nog voor 2 minuten totdat je een gladde pasta krijgt.
  5. Je kan de speculoos pasta in een afsluitbare pot ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Liefs,
Charlie’s Kitchen