WOW, wat waren deze bites een succes op social media. Zoals beloofd deel ik hier het recept van Lisa, een zeer inspirerende vrouw. Lisa is vegan en probeert met haar mooie, maar vooral kleurrijke vrolijke site iedereen de voordelen hiervan in te laten zien.

Want waarom kunnen we niet allemaal een stukje liever zijn voor de wereld? Het hoeft niet meteen pats boem ik ben vegan, je kunt ook beginnen met kleine veranderingen. Zo eet ik de helft minder vis/vlees, heb melkproducten vervangen door plantaardige en probeer vaak vegan snacks te maken. Een kleine aanpassing die al zoveel voor de wereld en de dieren kan betekenen.

Speculaas havermout bites

Wat heb je nodig:

  • 2 kopjes havermout
  • 1 potje suikervrije appelmoes
  • 3 el speculaa kruiden (koekkruiden)
  • 6 dadels, in kleine stukjes
  • 1 handje gekookte of gepofte quinoa
  • 1 handje pecannoten
  • snufje zout

bites vegan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de havermout, de speculaaskruiden en het snufje zout met het potje suikervrije appelmoes in een grote kom.
  3. Hak de dadels en pecannoten grof, voeg dit samen met de quinoa toe aan het mengsel.
  4. Plaats het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel, zodat het mengsel ongeveer 3 cm hoog is.
  5. Beleg het mengsel met nog wat noten of quinoa.
  6. Bak de bites 20 minuten in de oven. Haal de taart eruit en laat hem goed afkoelen voordat je gaat snijden.
  7. Invriezen is mogelijk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen