Ik ben niet bang voor koolhydraten, ik geloof niet in de onzin dat je koolhydraten moet vermijden. Maar ook vet of eiwitten, ik geloof namelijk dat als je normaal doet en een balans hebt dat je alles kan eten. De balans vinden is moeilijk voor veel mensen, heeft bij mij ook een tijd geduurd hoor. Maar durf te vallen en opstaan, want zo vind je jouw eigen weg. Zo eet ik regelmatig een flink bord pasta, niet alleen super lekker maar geeft mij ook energie voor mijn trainingen. Wel kies ik vaak bewust voor een volkoren- of speltpasta en een minder vette saus, daar heb je hem weer: de balans! Vandaag gaan we voor een heerlijke spaghetti die zo klaar en heerlijk van smaak is. Ik kwam namelijk bij De Tuinen quinoa spaghetti tegen, ja het bestaat echt!

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

 • 150 gram quinoa spaghetti (of volkoren-spelt)
 • 200 gram gamba’s
 • 2 flinke handen rucola
 • 2 el oude geraspte kaas
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1/2 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl Italiaanse kruiden

spaghetti

 1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
 2. Snijd de ui fijn en knijp de knoflook fijn, bak deze kort in de pan.
 3. Voeg de gamba’s toe en na enkele minuten ook het blok tomatenblokjes.
 4. Roer de rucola erdoorheen en laat heel even opstaan.
 5. Sluit af met was geraspte kaas, gewoon omdat het lekker is!

Liefs,

Charlie’s Kitchen

PS: deze pasta met gehaktballen is trouwens ook super lekker, klik hier!