Zijn jullie ook zo gek op pasta? Vooral nu met deze koude dagen, heerlijk ’s avond zo’n warm bord pasta waarbij de geur van de kruiden je tegemoet komen.

Wissel de spaghetti Bolognese ook eens af met deze heerlijke spaghetti Carbonara. Deze variant is heerlijk romig van smaak en net even gezonder dan het originele recept! Pas op, voordat je het weet heb je bordje nummer twee al opgeschept 😀

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 100 gram gerookte kip
  • 70 gram spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • 1 eidooier
  • 20 gram ERU balans bieslook
  • 3 à 4 el magere room
  • 1 handje verse peterselie

Optioneel: wil je helemaal voor de healthy versie gaan? Kies dan voor courgetti i.p.v spaghetti!

  1. Kook de pasta zoals staat aangeven op de verpakking.
  2. Kies je voor de healthy versie? Gebruik 1 hele courgette en maak hier spaghetti van door een spirelli of kaasschaaf te gebruiken.
  3. Meng in een kommetje de eidooier, magere room en ERU balans bieslook.
  4. Snijd de kip in stukjes, zet een pan op het vuur en pers de knoflook hierboven. Even aanfruiten en vervolgens de kip even kort hierin bakken.
  5. Giet de spaghetti af en meng dit met de kip en de saus uit het kommetje op laag vuur.
  6. Let op, blijf roeren anders bakt je ei in de saus aan.
  7. Schep op en top af met wat verse peterselie.

Dat ziet er toch geweldig uit? Het hoeft niet moeilijk te zijn om een gerecht wat gezonder of magerder te maken. Denk aan magere kwark, yoghurt en Philadelphia light.

Liefs,
Charlie’s Kitchen