We kennen ze allemaal wel, Snickers. De een kocht ze zelf, de ander kreeg ze bij oma en sommigen eten het liefst elke dag een Snickers. Maar wat nu als ik jou vandaag kan vertellen dat de gezondere versie nog lekkerder is?!

Tijd om zelf weer de keuken in te duiken en een “gezondere” versie te maken, dit is ZO lekker! Heerlijk voor bij de thee/koffie of misschien wel gewoon voor onderweg. Mijn vriezer ligt weer vol dus ik ben voorbereid op eventuele lekkere-dingen-cravings. En als je deze healthy Snicker eet wil je niet anders meer hoor!

Snickers, gezondere versie, recept

Gezonde Snickers

Wat heb je nodig:
(voor 12 blokjes of 6 repen)

Ingrediënten voor de onderste laag:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 10 kleine dadels
  • snuf zout

Voor de middelste laag:

  • 200 gram ongeroosterde pinda’s
  • 2 el ahornsiroop
  • snuf zout
  • 10 dadels
  • 2 el plantaardige melk (water kan ook)

 Voor de bovenste laag:

  • 50 gram 85% pure chocolade

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten voor de onderste laag in een keukenmachine en maal tot een plakkerig geheel;
  2. Doe een bakpapiertje in een schaal en doe hierin de onderste laag, maak glad met een natte lepel en zet weg in de vriezer;
  3. Ga nu verder met de 2e laag: rooster de pinda’s zo’n 5 minuten in een droge koekenpan;
  4. Doe de pinda’s samen met de ahornsiroop en het zout in de keukenmachine en maal alles grof;
  5. Deze laag leg je op de onderste laag en zet je weer in de vriezer;
  6. Maak de keukenmachine schoon en doe de dadels met de plantaardige melk en het zout erin, maal glad en doe deze laag over de pindalaag;
  7. Smelt de chocolade au bain-marie, giet over de dadellaag en zet minstens een half uur in de vriezer.
  8. Snij in blokjes en geniet!

Liefs,
Charlie