Voor mij kan het niet vroeg genoeg tijd zijn voor snert. Of het nu koud is of niet, dit hemelse bakje snert maar dan anders kan ik altijd op. Een recept dat ontzettend voedzaam en gezond is voor ons lichaam, makkelijk om te maken en waar je zeker punten mee scoort aan tafel.

Echte erwtensoep zonder zooi

Erwten zijn in mijn ogen echt “superfood“. Deze voedzame groene bolletjes  zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Doordat ze zo gezond zijn hebben ze veel voordelen voor ons, zo zijn we langer verzadigd en hebben we langduriger energie. Waar wacht je nog op?

snert

Snert, maar dan anders!

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6 kommen)

  • 2 groentenbouilonblokjes
  • 3 liter water
  • 500 gram spliterwten
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 grote winterpenen
  • 1/2 knolselderij
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik witte bonen
  • 2 rode uien
  • 2 rookworsten van Valess (deze vega kanjers zijn top!)

De kruiden maken de beleving

  • 1 el kurkuma
  • 1 tl cayennepeper
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 hand verse peterselie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  1. Snijd de winterpenen, zoete aardappelen, uien en knolselderij in blokjes.
  2. Snijd of pers de knoflook heel fijn.
  3. Zet een grote soeppan op het vuur, doe hier de 3 liter water in, de groentenbouilonblokjes, spliterwten en laurierblaadjes. Kook de erwten in ongeveer 30 minuten gaar.
  4. Voeg nu alle kruiden, de groenten en de worst in stukjes toe (de peterselie is voor later).
  5. Laat de soep 45 minuten zonder deksel doorkoken.
  6. Voeg dan nu de witte bonen toe, roer goed door en mix even kort met een staafmixer of keukenmachine. Ik houd zelf van een iets grovere soep!

Tip van Christa: heb je soep over? Deze soep kun je tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Heerlijk als je een keer geen zin hebt om te koken. Meer tips en lekkere recepten? Neem hier een kijkje op haar website!

Liefs,
Charlie

P.S.: Op zoek naar een andere goed gevulde soep, wat dacht je van deze Winterse bonensoep? Klik hier!