Een snel en voedzaam groentegerecht met de naam “Chakchouka”. EEN WAT? Ik zal het even voor je spellen…

SJAK-SJOE-KA

Dit groentegerecht is in het middellandse zeegebied heel populair en bestaat in verschillende varianten. Maar de basis is altijd een groentestoofschotel met tomaten, waarin de eieren worden gepocheerd. Lekker als lunch, maar ook prima als avondeten.

Een ideaal gerecht als je nog veel groenten hebt liggen en je gewoon niet weet wat je er mee aan moet. Maar je kunt er helemaal je eigen draai aan geven natuurlijk. Ik had nog een berg paprika’s, tomaten en courgette liggen.

Aan de slag

Benodigdheden: koekenpan

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 400 gram tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 courgette
  • 2 handjes verse basilicum
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de paprika, tomaten en courgette in blokjes.
  3. Zet de koekenpan op het vuur, verhit een beetje olie en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  4. Voeg de paprikablokjes toe en bak ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg nu ook de courgette, tomatenblokjes, tomatenpuree, cayennepeper en komijn toe. Dek de koekenpan af en laat ongeveer 5 minuten staan op middelhoog vuur.
  6. Maak nu 4 holtes met een lepel in het groentemengsel, breek boven elke holte 1 ei en dek de pan opnieuw af.
  7. Laat het zeker 6 à 8 minuten op staan, zodat de eieren gaan stollen.
  8. Serveer de groenteschotel rechtstreeks vanuit de pan en maak af met wat verse basilicum.

groentegerecht

Een mager, vullend en vooral gezond groentegerecht

TIP: maak extra groente en voeg de volgende dag kip toe. Scheelt tijd, maar zo heb je toch een gezonde maaltijd op tafel!

Liefs,
Charlie’s Kitchen