Krachtige energie smoothie met zoete aardappel - Charlie's Kitchen

Krachtige energie smoothie met zoete aardappel

Deze krachtige energie smoothie met zoete aardappel op basis van thee van Celestial Seasonings is echt mijn nieuwste ontbijtaanwinst. De zoete aardappel, ook wel de bataat genoemd, heeft vele gezondheidsvoordelen. De bataat zit vol voedingsvezels, bestaat uit weinig vetten en is rijk aan mineralen en de vitaminen A, C, B8.

Een krachtige energieboost

Ik koos voor een basis van thee. Je leest het goed, mijn favoriete gemberthee. Alle theevarianten van Celestial Seasonings zijn 100% natuurlijk en daar houd ik van. Er worden geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- of smaakstoffen gebruikt.

De nieuwe biologische range Celestial Seasonings Organics bevat daarnaast levendige biologisch geteelde kruiden en specerijen. Superfijn en gewoon verkrijgbaar bij AH of de Tuinen. Ik vind het zo’n gedoe als ik naar speciaalzaken moet.

smoothie met zoete aardappel, thee, Celestial Seasonings, energieboost

Verrast door geelwortel

Zo stamt de verrukkelijke pairing tussen gember en geelwortel uit de Ayurvedische traditie en staat het erom bekend dat het de immuniteit een boost geeft.

Subtiele smaken maken mij gewoonweg fan. De twee verschillende ingrediënten vormen telkens een heerlijk samenspel tussen ‘vertrouwd’ en ‘spannend & onbekend’.

smoothie met zoete aardappel, thee, Celestial Seasonings, energieboost

Smoothie met zoete aardappel

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 kleine zoete aardappel
 • 1 mango
 • scheutje havermelk
 • 1 zakje Celestial Seasonings Ginger & Turmeric
 • 75 ml water
 • 1 el maple syrup (intens lekkere smaak) of honing
 1. Schil de zoete aardappel, kook deze gaar en laat het daarna afkoelen.
 2. Kook water, schenk 100 ml in een beker en hang hier het zakje thee in. Laat dit ook volledig afkoelen.
 3. Schil de mango en snijd deze in stukjes of gebruik mangoblokjes uit de vriezer. Ontdooien is wel zo fijn.
 4. Als alles is afgekoeld en gesneden doe je het bij elkaar in de blender en maak je er een smoothie van.

Begin vandaag nog met een krachtige start!

Ik houd van een product met een verhaal

Al meer dan 40 jaar focust Celestial Seasonings zich op één doel: verrukkelijke, kwalitatief hoogstaande theevarianten op de markt brengen. Producten die zowel goed zijn voor de consument als voor de wereld. En dat ze de wereld een stukje beter willen maken vind ik tof!

Celestial Seasonings maakt deel uit van de Hain Celestial Group, een bedrijf dat wereldwijd natuurlijke en biologische voedingsmiddelen produceert, distribueert en verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan Dream, Terra, Ella’s Kitchen, Tilda, Roberton’s, Sun Pat, Hartleys, maar dus ook Celestial Seasonings.

Alles wordt gemaakt met liefde en respect voor mens en milieu.

Geen reclame, maar oprechte liefde voor deze echte thee!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

PS Op zoek naar een andere smoothie? Deze ‘smoothie’ met mango en pindakaas is ook echt briljant!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Avondeten

Groentetortilla (ei) met aardappel

Avondeten

Kidsproof: mini pita gevuld met kokos-kipnuggets

spelt, pita, groen
Lunch

Spelt pita met kip en groen

30 reacties op “Krachtige energie smoothie met zoete aardappel”

 1. Avatar

  Ik doe mee! Ik zit nog aan de thee op kantoor als m’n collega’s met 30 graden in de zomer de ijsklontjes niet kunnen aanslepen voor in hun drankjes. Tea is always a good idea?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches