Ik sta in de supermarkt hardop te denken met mijn vriendin over wat we kunnen gaan eten voor de lunch. Wat dacht je van sla wraps met tonijn en appel? Super goed plan toch? Een keer wat anders als een broodje tonijnsalade (recept) of een tosti kip met ananas (recept). Een lekkere frisse lunch, lekker licht en super gezond!

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om wat te bedenken? Ik vind daarom de receptenboekjes bij de supermarkt altijd handig. Zoals de Allerhande, ik blader er even in en heb wel weer nieuwe inspiratie voor wat ik op tafel kan zetten. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, kijk maar naar deze sla wraps.

sla wraps

Sla wraps met tonijn en appel

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 160 gram tonijnblikje (in water)
  • 1/2 appel
  • 2 el magere kwark
  • 1/2 citroen of limoen
  • 1 krop baby Romaine sla (of meer)
  • 1 el peen Julienne (geraspte wortel)
  1. Giet de tonijn af en maak het fijn met een vork.
  2. Snijd de appel in blokjes (met of zonder schil).
  3. Snijd de citroen of limoen doormidden en knijp dit vocht uit boven een kommetje.
  4. Doe in het kommetje nu ook de tonijn, magere kwark, appel en de wortels.
  5. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Maak een soort bootjes van de sla blaadjes.
  7. Vul de bootjes met de tonijnsalade en rol ze eventueel op met een touwtje of satéprikker.

sla wraps

Liefs,
Charlie’s Kitchen