fbpx

Feestelijke skinny blini’s met zalm

blini's

Blini’s kennen jullie waarschijnlijk wel maar deze homemade skinny versie met zalm zijn wel nieuw! Kleine pannenkoekjes die je bij de borrel kunt serveren of als lunch kunt eten. Buiten het feit dat ze gewoon ontzettend lekker zijn, zien ze er ook nog eens feestelijk uit.

Het is echt de moeite waard om zelf blini’s te maken

Er is een enorm verschil tussen homemade blini’s en de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Want als blini’s goed gemaakt zijn kan het feest pas echt beginnen. Daarnaast zijn deze mini pannenkoekjes ook nog eens makkelijk klaar te maken. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. Laten jullie het weten door middel van een reactie hieronder?

blini's

Skinny blini’s met zalm

Wat heb je nodig:
(voor 30 blini’s) – poffertjespan

  • 225 gram speltbloem
  • 3 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 snuf zout
  • 5 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel rasp van een (bio) citroen
  • 1 snuf peper
  • Kokosvet
  • 175 gram gerookte zalm
  • 400 gram cottage cheese
  • Paar kleine dilletakjes om het mee af te maken
  1. Snijd de zalm in snippers en de verse dille helemaal fijn.
  2. Doe in een kom de speltbloem, bakpoeder, amandelmelk, eieren, zout en peper. Klop met een garde tot een glad beslag.
  3. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag zeker 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Haal het beslag uit de koelkast en roer de citroenrasp er doorheen.
  5. Vet de poffertjespan in met kokosvet en zet deze op het vuur. Schep met een soeplepel of eetlepel (niet te vol) het beslag in de kuiltjes. Bak de blini’s op middelhoog vuur totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je ze omdraaien en de andere kant bakken. Dit duurt slechts enkele minuten.
  6. Wanneer de blini’s gaar en goudbruin zijn neem je deze uit de pan en begin je met lading nummer 2. Ga zo door totdat al het beslag op is!
  7. Leg de blini’s op een schaal, laat ze eventueel afkoelen en beleg met wat gerookte zalm, een theelepel cottage cheese en strooi er tenslotte nog wat verse dille overheen.

blini's

Exclusieve skinny blini tips:

Natuurlijk zijn 30 blini’s best veel. Nu ga ik er natuurlijk van uit dat jij die avond enorme fuif geeft en dat je hele huiskamer vol staat met mensen die allemaal een hapje bij hun drankje willen! Niet?? No worries, deze skinny blini’s kun je gewoon invriezen in een bakje of diepvrieszakje en binnen een maand weer ontdooien om te gebruiken.

blini's

En nog een tip voor tijdens het bakken: schep de kuiltjes niet te vol. Op die manier krijg je mooie slanke blini’s en geen deeghap in je mond.

Ik vind het heerlijk om ze royaal te beleggen, dus stapelen maar met die zalm en cottage cheese. Krijgen we ook nog de nodige eiwitten binnen die zorgen voor onze spieren.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Feestelijke skinny blini’s met zalm”

  1. Pingback: Simpele zalmburgers in een handomdraai - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches