Blini’s kennen jullie waarschijnlijk wel maar deze homemade skinny versie met zalm zijn wel nieuw! Kleine pannenkoekjes die je bij de borrel kunt serveren of als lunch kunt eten. Buiten het feit dat ze gewoon ontzettend lekker zijn, zien ze er ook nog eens feestelijk uit.

Het is echt de moeite waard om zelf blini’s te maken

Er is een enorm verschil tussen homemade blini’s en de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Want als blini’s goed gemaakt zijn kan het feest pas echt beginnen. Daarnaast zijn deze mini pannenkoekjes ook nog eens makkelijk klaar te maken. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. Laten jullie het weten door middel van een reactie hieronder?

blini's

Skinny blini’s met zalm

Wat heb je nodig:
(voor 30 blini’s) – poffertjespan

  • 225 gram speltbloem
  • 3 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 snuf zout
  • 5 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel rasp van een (bio) citroen
  • 1 snuf peper
  • Kokosvet
  • 175 gram gerookte zalm
  • 400 gram cottage cheese
  • Paar kleine dilletakjes om het mee af te maken
  1. Snijd de zalm in snippers en de verse dille helemaal fijn.
  2. Doe in een kom de speltbloem, bakpoeder, amandelmelk, eieren, zout en peper. Klop met een garde tot een glad beslag.
  3. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag zeker 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Haal het beslag uit de koelkast en roer de citroenrasp er doorheen.
  5. Vet de poffertjespan in met kokosvet en zet deze op het vuur. Schep met een soeplepel of eetlepel (niet te vol) het beslag in de kuiltjes. Bak de blini’s op middelhoog vuur totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je ze omdraaien en de andere kant bakken. Dit duurt slechts enkele minuten.
  6. Wanneer de blini’s gaar en goudbruin zijn neem je deze uit de pan en begin je met lading nummer 2. Ga zo door totdat al het beslag op is!
  7. Leg de blini’s op een schaal, laat ze eventueel afkoelen en beleg met wat gerookte zalm, een theelepel cottage cheese en strooi er tenslotte nog wat verse dille overheen.

blini's

Exclusieve skinny blini tips:

Natuurlijk zijn 30 blini’s best veel. Nu ga ik er natuurlijk van uit dat jij die avond enorme fuif geeft en dat je hele huiskamer vol staat met mensen die allemaal een hapje bij hun drankje willen! Niet?? No worries, deze skinny blini’s kun je gewoon invriezen in een bakje of diepvrieszakje en binnen een maand weer ontdooien om te gebruiken.

blini's

En nog een tip voor tijdens het bakken: schep de kuiltjes niet te vol. Op die manier krijg je mooie slanke blini’s en geen deeghap in je mond.

Ik vind het heerlijk om ze royaal te beleggen, dus stapelen maar met die zalm en cottage cheese. Krijgen we ook nog de nodige eiwitten binnen die zorgen voor onze spieren.

Liefs,
Charlie’s Kitchen