Winactie… Simple Smart BBQ van Julius Jaspers

Vergeet de uitgedroogde kipsate, de verkoolde speklappen en de laffe hamburgers. Julius Jaspers legt in Simple Smart BBQ nog een keer uit hoe je echt moet barbecuen. En geloof me, na een barbecue met de recepten uit zijn boek wil je nooit meer kant-en-klare pakketten van een willekeurige supermarkt op je kolen.

In Kimmies Kookboekentest liggen er iedere week een of meerdere kookboeken in mijn keuken, waaruit ik -op het oog- de lekkerste gerechten test. Smaken de gerechten? Kloppen de recepten? En wat zijn mijn belevenissen in de keuken? Wie ik ook alweer ben? KIM! De fotograaf en prettig gestoorde linkerhand van Charlie 🙂

Hoewel de boeklancering van Simple Smart BBQ letterlijk in het water viel, hebben we daarna meer dan een mooie BBQ-dag gehad. Een wijze les van de BBQ-gekken op de lancering: beter één goed gerecht dan verschillende goedkope stokjes vlees.

Dus eerst maar een dagje met zijn tweetjes staren naar de smeulende kolen: Thaise kippendijen met broccoli en mosterdboter. Een kleine voorbereiding heb je wel. De kip moet ruim op tijd in de marinade en de boter moet ik ook nog eventjes bereiden. Maar als de barbecue eenmaal op temperatuur is: feest! Julius legt namelijk alles perfect uit: van temperatuur van de barbecue en de plaats van jouw gerecht op het rooster tot de kolen en het aantal minuten voorbereiding.

BBQ EXTRAVAGANZA

Tijd voor de grote test… Mijn vriendinnetjes komen langs voor een BBQ EXTRAVAGANZAAAA met verschillende gerechten: we roken vis en kaas, we maken kippendijen en honeyglazen een kip, prei wordt gepocheerd, wortels gaan in de kruiden…

Het neemt even wat voorbereidingstijd in beslag, want ik doe niet aan kleine eetfeestjes. Twee dagen voor het geplande foodfeest in mijn achtertuin gaat de kaas op de BBQ. Dat levert meteen een kleine relatiecrisis op, omdat vriendlief niet doet wat ik opdreun uit Simple Smart BBQ. Zweetkaas is het gevolg (wat uiteindelijk best goed smaakt). De zalm gaat alvast in de marinade.

Zondag is de dag van het feest. Ik stuur mijn vriendinnen -die al zeker twaalf keer hebben geïnformeerd of ze wat moeten meenemen- elk uur updates van alle dingen die ik aan het maken ben. Een goede voorbereiding blijft het halve werk, want binnen de kortste keren kan ik gewoon met een cocktail in de tuin zitten. En eerlijk is eerlijk, binnen een uur tijd stond alles klaar om op de barbecue te kunnen.

Vriendlief bekommert zich over het vuur en de vlammen… En zo nu en dan komt er weer een waanzinnig gerecht op tafel.

BYE BYE BACON

Mijn grootste angst is dat ik niet genoeg heb en na vier uur eten, kijk ik beteuterd naar alle lege schalen. De candied bacon is gone, het enige dat nog resteert van de kip zijn de botjes, de kaas bestaat alleen nog uit de zijkantjes,  geen koudgerookte zalm meer, de groentes zijn verorberd en iedereen kijkt elkaar aan voor het laatste stukje kip.

Heb ik toch te kort. Nee, zeggen de meiden, alle gerechten waren zo lekker dat ze moesten blijven eten. Sterker nog: deze barbecue wordt de maatstaf voor alle volgende barbecues voor de rest van het jaar.

Dan volgt hier het recept van de Spicy Candied Bacon

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel komijn
 • 500 gram dikke plakken ontbijtspek
 • 1 theelepel mosterpoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 1. Meng de suiker met de kruiden en smeer het spek in. Laat 15 minuten of langer intrekken.
 2. Bak het spek ongeveer 20 minuten op indirect vuur krokant, de barbecue moet ongeveer 200 graden zijn.
 3. Haal van de barbecue en laat het spek afkoelen tot lauwwarm.

Heerlijk als hapje vooraf of voor op deze GRUWELIJKE BURGERSSSS!!!!

Simple Smart BBQ

Win win win… Simple Smart BBQ

YEAH we mogen een boek weggeven! Hoe kun je deze winnen? Gewoon door ons hieronder te vertellen wat jouw favoriete BBQ-gerecht is. 7 juni krijgt de winnaar per mail bericht!

Liefs,
Charlie en Kim

PS: Vergeten wie Kim is (klik hier).

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

19 gedachtes op “Winactie… Simple Smart BBQ van Julius Jaspers”

 1. Avatar
  Mariska van Meer

  Ik hou van de bbq! Noujah, niet van het bbq-en zelf maar van de geur, de gezelligheid en het zitten en eten! 😉
  Mn man heeft sinds kort een soort van “green egg” (een kleintje) gekocht en we zijn van alles aan het uitproberen erop.. Het boek zou dan ook niet voor mij zijn maar voor mn man, zodat hij nog meer kan experimenteren met de bbq!
  Ik hoop dat er ook toetjes in het boek staan want ook al vindt ik alles lekker vd bbq, de toetjes zijn wel extra lekker! Zoals banaan met chocola, das maar 1 van de velen…!
  Ik ga duimen dat ik mn man binnenkort kan verassen en dat ik binnenkort lekker ga eten 😀

 2. Avatar

  Ik ben dol op barbecue. En ik kan niet echt een favoriet benoemen. Nou ja, misschien dan wel de “simpele ordinaire” speklappen. Terwijl ik normaal gesproken eigenlijk geen varkensvlees wil eten, om gezondheidsredenen. Bij barbecue maak ik dus graag een uitzondering.

 3. Avatar

  De spareribs van mijn broertje! De spareribs gaan voordat ze op de bbq gaan, eerst met marinade 24 uur in de souvide. Heerlijk zijn ze dan! Het boek zal dan ook een geweldig boek zijn voor mijn broertje, zodat hij nog meer mooie gerechten van de bbq kan maken.

 4. Avatar

  Ik zou deze super graag voor m’n vriend willen winnen! Hij is 21 juni jarig dus dat zou een leuk extra kadootje zijn. Vriendlief heeft sinds een jaar een kamado waar hij het hele jaar door heerlijk op kokkerelt. Ik kan er geen genoeg van krijgen en dat geldt eigenlijk voor de hele familie en vriendengroep. Het lekkerst vind ik spareribs die urenlang gegaard hebben, burnt ants en brisket. Als ik het boek win nodig ik je graag uit om deze zomer aan te schuiven en zijn creaties te komen proeven in het mooie Zuid-Limburg!

 5. Avatar

  Ik hou zeker van bbq de geur gezelligheid De lekkerste gerecht vindt ik vis en garnalen Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van het boek.

 6. Avatar

  Ojee. Ik heb altijd uitgedroogde kipspiezen (die ik “red” met kant en klare satesaus), zwarte speklappen die je door midden kunt breken en vooral die flauwe hamburgers herkenbaar. Ik denk dat Noa & Finn dit boek heeel graag aan papa zouden geven voor vaderdag! #hoehetwelmoet

 7. Avatar
  Marcita Betorina

  Gezien mijn gemixte afkomst (Antilliaans/Indonesisch) blijft mijn old time favorite: de saté! Ver van tevoren gemarineerd en met veel geduld gebakken boven houtskool. Smaken en geuren van mijn jeugd!!
  Dit boek kan mij helpen om deze smaken en geuren te verrijken en ongetwijfeld worden deze recepten doorgegeven aan de volgende generatie.

 8. Avatar

  Eigenlijk nogsteeds hele kip met blikje bier in de kond en lekker rustig laten garen. Wel op de bge, voorkeur donker bier en kip licht gemarineerd met oa ketjap. Geroosterde harde groentes zoals zoete aardappel en gewone gepofte aardappel erbij. Maarja volgens mij is er veel meer mogelijk dus ………

 9. Avatar

  Om heel eerlijk te zijn heb ik nog geen favo gerecht. Daarvoor bbqen wij te weinig. Als we dan bbqen liggen er vaak standaard dingen op als hamburgers, worstjes en kipsaté. Als ik de foto’s zie die bij het bericht zijn geplaatst, zie ik dat ik nog veel te leren heb.

 10. Avatar

  Ik ben dol op een maïskolf van de bbq zo ontzettend lekker! Daarnaast heb ik in Griekenland Souvlaki kruiden gehaald en deze met varkenhaas lekker op de bbq gedaan met heerlijke zelfgemaakt tatziki het lekkerste! En ik heb sinds kort de dadels met spek en geitenkaas ontdekt, zo lekker van de bbq. Ik kan wel veel gerechten opnoemen. Ik hou echt van de bbq en zijn gezelligheid! Zou graag willen experimenteren met het boek!

 11. Avatar

  Ik ben dol op de BBQ en dan vooral veel heerlijk sappig vlees. Een heerlijke kippenpoot. Goed spicy ingelegd of spareribs. Water loopt me al uit mn mond.
  Maar mijn favoriet zijn dungesneden speklapjes die o.a. met soy sauce en rode peper pasta zijn gemarineerd.
  Ik heb de heerlijke dingen die in bovenstaand artikel bescgreven zijn helaas moeten missen maar met het boek zou ik het zelf nog kunnen proberen. Dus graag! Stuur maar op.

 12. Avatar
  Jordy van der Ploeg

  Heerlijke Lomito met zelfgemaakte chimichurri
  en daarbij een gepofte aardappel met knofloofsaus! Uiteraard allemaal zelf gemaakt!
  Voor de frisheid een heerlijke koolsalade erbij.

 13. Avatar

  Ziet er verrukkelijk uit ♡ Ik zou het graag leren want ik bbq nu nooit op kooltjes terwijl dat juist zo heerlijk ruikt… Ik ben DOL op gemarineerde zalm en saté.

 14. Avatar

  Ik ga het boek gewoon kopen. Ik zat te kwijlen tijdens het lezen van je artikel. Helaas was ik te laat met reageren om te kunnen winnen! Ga lekker door met testen, zou ik zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches