Simpele zalmburgers in een handomdraai maken wil toch iedereen? Een gezonde burger die lekker is? Ja dat kan! Deze burger is heerlijk zacht, mals en goed van smaak. Makkelijk te maken en lekker voor erbij of op een bruine bol.

De kracht van aardappelen

Ik ben een echte Hollandse hoor, ik ben dol op aardappelen. Of het nu gekookt is, gebakken of ik maak er frietjes van. Aardappelen bevatten geen vet en de schil zit boordevol essentiële voedingsstoffen. Daarnaast bevatten ze veel kalium, ijzer, vitamine B1, B6 en C.

De lekkerste recepten ontstaan toch altijd op het moment dat je trek hebt, de koelkast opentrekt en denkt: ik heb eigenlijk amper wat in huis. Maar met de paar ingrediënten die ik in huis had heb ik deze simpele zalmburgers toch in een handomdraai kunnen maken. Erg lekker!

Zalmburgers

Wat heb je nodig:
(voor 4 mini burgers)

  • 1 blikje zalm in olijfolie
  • 2 aardappels
  • 1 ei
  • peper en zout

zalmburgers

  1. Schil de aardappelen en kook ze zacht.
  2. Prak de aardappelen samen met de zalm en het ei.
  3. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Maak hier kleine hoopjes van en bak de burgers tenslotte ongeveer 2 minuten aan elke zijde.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: Op zoek naar een ander gerecht met zalm? Heb je dit heerlijke gerecht van skinny blini’s met zalm al geprobeerd?