Ik zat te scrollen over mijn tijdlijn en begon spontaan te kwijlen bij het zien van de seafood noodles van Jamie Oliver. Toen bedacht ik me dat ik eigenlijk nog nooit zoiets heb gemaakt.

Ik ben gek op vis en toch pak ik minder snel vis in de supermarkt. Eerlijk is eerlijk, echte vis van de visboer of van de markt is gewoon honderd keer lekkerder.

Ik fietste naar de markt, wij hebben hier in Zaandam een goede stal met allemaal soorten vis, maar ook gerechten met vis. Zo ook de vis mix, een mix van gamba’s, mosselen en rivierkreeftjes.

seafood

Vis is goed voor onze gezondheid

En dan hebben we het over de visvetzuren, die zijn goed voor je hart en bloedvaten. Eet jij minimaal 1 keer per week vis? Ik eet regelmatig een makreelsalade, een broodje haring of zalm uit de oven met gegrilde groenten.

Wist je dat kweekvis zorgt voor belasting van het milieu?

Keurmerken zoals MSC en ASC en de VISwijzer kunnen je helpen te kiezen voor duurzaam gevangen vis.

seafood

Seafood noodles

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 300 gram dunne eiernoedels (rijstnoedels zijn ook lekker hierbij)
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram garnalen
  • 1 citroen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 kleine bos koriander
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 rood pepertje (zonder pitjes)
  • 1 teen knoflook
  • 1/5 tl kurkuma
  • 2 cm gember
  • 2 el olijfolie

Optioneel: scheutje kokosmelk

seafood

  1. Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Meng de kurkuma en de kerrie en snijd de knoflook, peper, koriander en peper heel fijn.
  3. Zet een grote wokpan op, gebruik kokosolie of olijfolie. Verhit dit in de pan.
  4. Voeg de gember, knoflook en peper toe. Vervolgens de noedels en de kruidenmix en husselen maar.
  5. Voeg nu de mosselen, garnalen en rivierkreeftjes toe. Laat 2 tot 5 minuten staan.
  6. Schep op en doe er tenslotte nog wat citroen en koriander overheen.

Liefs,
Charlie’s Kitchen