fbpx

Sambal

Sambal

Hou jij van een beetje pit? Dan moet je deze sambal echt een keer maken! We kennen het allemaal wel, sambal uit een potje van de toko of gewoon uit de supermarkt. Wij hebben hem hier standaard in de koelkast staan, mijn vriend is er dol op. Ik vind het altijd leuk om te kijken of ik het ook zelf kan maken, vers zonder al die rommel die er in verwerkt word. Vaak denkt men dat dit heel ingewikkeld is, helemaal niet waar! Dit recept is hartstikke makkelijk, lekker (pittig) en zeker 10 dagen houdbaar in de koeling.

Ik denk hierbij aan Indonesië; wat een inspiratie! Op de lokale markten kiezen de Indonesiërs hun verschillende soorten verse sambals, uitgestald in grote bakken, in porties verkocht. Sambal Manis is een gebakken sambal met een zoete smaak en net wat milder dan de Sambal Oelek en Brandal. Sambal wordt op vele manieren gebruikt, sommige doen het op brood met pindakaas. Geloof me! Ik gebruik het vaak bij groenten of op mijn omelet.

sambal

Wat heb je nodig:

  • 4 el olijfolie
  • 5 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 rode pepers
  • 3 plakken gember
  • 2 stukjes limoenschil van ongeveer 4 cm p.s.
  • 6 tomaten
  • 1 el groentebouillon
  • 2 el limoensap
  • 1/3 tl zout
  1. Heb je een staafmixer met opzetstuk om fijn te hakken? Gebruik deze dan voor de sjalotten en knoflook, heel handig en snel. Maar als je deze niet hebt is dat zeker geen ramp, maak de sjalotten en knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
  2. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook 5 minuten aan op laag vuur.
  3. Snijd de gember in plakken, schil de limoen en haal de zaadlijst uit de pepers en snijd ook deze fijn (of gebruik het opzetstuk).
  4. Voeg dit toe in de pan en bak weer 5 minuten op laag vuur.
  5. Snijd de tomaat in blokjes, verwijder de zaadjes en het vocht.
  6. Voeg nu ook de tomaten blokjes en bouillon toe en laat 10 minuten sudderen.
  7. Maak de sambal op smaak met zout en de limoen sap, laat goed afkoelen.
  8. Doe de sambal in een afgesloten potje en bewaar in de koelkast.

sambal

Ziet dat er niet leuk uit? Dit is heerlijk door de pindasoep, recept vind je hier!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform