Deze salade met makreel, avocado en rode peper maakte mijn moeder voor mij. En natuurlijk mocht ik van haar het recept delen. Altijd fijn, want ook ik ben wel eens druk of inspiratieloos haha.

Pastasalades zijn het hele jaar door een feestje op je bord! Een goede pastasalade is kleurrijk, bevat seizoensproducten en de juiste voedingsstoffen. Je kunt een salade maken zoals je wilt. Fris, licht, stevig, hartig of misschien wel warm.

Gebruik in plaats van kant en klare saladedressing eens een verse limoen of producten die net even die extra smaak geven. Denk aan pepertjes, olijven of bijvoorbeeld kappertjes. Je kunt eindeloos variëren en zo heb je altijd een verrassing op je bord.

salade met makreel

Ik heb vandaag ook geprobeerd een gestylde foto te maken, voor mij is dit echt een kunstwerk! Ik ben eigenlijk altijd heel makkelijk met mijn foodfoto’s. What you see is what you get!

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 50 gram curvo rigate pasta (ik gebruikte de quinoa variant)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram gerookte makreel (schoongemaakt)
  • 1 rode peper
  • 75 gram veldsla
  • 1 handje cherrytomaatjes
  • 1/2 gele paprika
  • peper & zout
  1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Haal met een lepel de avocado leeg en snijd in reepjes.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden en de gele paprika in reepjes.
  4. Haal de zaadlijst uit de peper en snijd deze in ringen.
  5. Doe de pasta in een vergiet na het koken en spoel af onder ijskoud water.
  6. Pak een kom en meng hierin de veldsla, overige groenten en pasta en leg dit vervolgens op een bord.
  7. Maak de dressing door het sap van een halve limoen te mengen met de olijfolie, mosterd, peper en zout.
  8. Ik heb de makreel gewoon lekker met mijn handen gescheurd en samen met de dressing over de salade gedaan!

makreel

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: deze salade met rivierkreeftjes is ook echt onwijs lekker, het recept vind je hier.