Echte roombotercake met Tony Chocolonely

Echte roombotercake met Tony Chocolonely

roomboter cake

Wat is er lekkerder dan een echte klassieker van opa omtoveren tot een “echte” roombotercake met Tony Chocolonely?! Van kinds af aan eet ik al deze overheerlijke roombotercake bij opa, maar nu opa er niet meer is heeft papa zijn taak overgenomen.

Natuurlijk bak ik regelmatig verschillende cake’s voor mijn site, deze probeer ik altijd in een gezondere vorm te maken. Bijvoorbeeld door suiker te vervangen door rijpe bananen of honing. Maar dat gaan we vandaag lekker niet doen, want soms mag je best genieten van echte cake.

Maar die kunnen natuurlijk niet tippen aan opa’s echte roombotercake

Deze cake is super makkelijk om te maken en staat binnen no-time in de oven. Je huis ruikt heerlijk en deze cake gaat absoluut in de smaak vallen bij je visite! Al zou ik hem niet delen…

Echte roombotercake met Tony Chocolonely

Wat heb je nodig:
(voor 8-10 plakken)

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 1/2 reep pure Tony chocolade (of meer…)
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Beleg de cakevorm met bakpapier of vet heel goed in met roomboter en bestrooi daarna met een beetje zelfrijzend bakmeel.
  3. Doe de basterdsuiker, de roomboter, de cacao, het snufje zout en de vanillesuiker in een kom en mix tot een licht mengsel.
  4. Voeg om en om de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles na elke toevoeging door elkaar.
  5. Hak de chocolade in stukjes en meng dit door het egale mengsel.
  6. Giet het roombotermengsel in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 65 minuten gaar.
  7. Laat de cake goed afkoelen en snijd dan in plakken.

roombotercake

Een echte guilty pleasure zo voor het weekend

Liefs,
Charlie’s Kitchen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

6 − 5 =