Deze rode curry met zoete aardappel ontstond doordat ik lastminute avondeten moest bedenken. Ik trok mijn keukenkastjes open en vond daar nog 2 zakken kikkererwten, een zak zoete aardappels en rode curry pasta. Even creatief zijn, wat boodschapjes bijhalen en je kan best iets leuks in elkaar zetten. Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om echt een culinair maaltje op tafel te hebben. Natuurlijk kan je de rode curry pasta ook zelf maken, had ik gewoon even geen zin in die dag! Hebben we allemaal wel eens toch? Deze rode curry is heerlijk kruidig en perfect voor de koude dagen die nu gaan komen.

Rode curry

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

  • 2 grote el rode curry pasta
  • 1 blik a 400ml kokosmelk light
  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 paksoi
  • 2 rode ui
  • 1 handje verse bieslook
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 zakken kikkererwten (hak)
  • 300 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 stuks flatbread of naanbrood.
  1. Kook 300 ml water, voeg de bouillon toe en laat oplossen.
  2. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine dunne blokjes en kook ze even kort.
  3. Snipper de uien en was de kikkererwten goed af.
  4. Pak een grote wokpan en bak hier de uit en kikkererwten even kort in.
  5. Was de paksoi ondertussen af, gebruik helemaal en snijd in stukjes.
  6. Voeg de bouillon, rode curry en kokosmelk toe.
  7. Voeg de zoete aardappel toe, roer goed door elkaar en laat op laagvuur zeker 10 min staan.
  8. Schep de curry in een diep bord, voeg wat verse bieslook toe, een paar cashewnoten en een stuk flatbread.

rode curry

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ik ben dol op zoete aardappel in combinatie met kruidig eten.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Opzoek naar een andere gerecht? Probeer deze curry met kip, ook ontzettend lekker!