Rode curry met zoete aardappel - Charlie's Kitchen

Rode curry met zoete aardappel

rode curry

Deze rode curry met zoete aardappel ontstond doordat ik lastminute avondeten moest bedenken. Ik trok mijn keukenkastjes open en vond daar nog 2 zakken kikkererwten, een zak zoete aardappels en rode curry pasta. Even creatief zijn, wat boodschapjes bijhalen en je kan best iets leuks in elkaar zetten. Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om echt een culinair maaltje op tafel te hebben. Natuurlijk kan je de rode curry pasta ook zelf maken, had ik gewoon even geen zin in die dag! Hebben we allemaal wel eens toch? Deze rode curry is heerlijk kruidig en perfect voor de koude dagen die nu gaan komen.

Rode curry

Wat heb je nodig:
(Voor 4 personen)

 • 2 grote el rode curry pasta
 • 1 blik a 400ml kokosmelk light
 • 4 grote zoete aardappels
 • 1 paksoi
 • 2 rode ui
 • 1 handje verse bieslook
 • 2 handjes cashewnoten
 • 2 zakken kikkererwten (hak)
 • 300 ml water
 • 1 blokje groentebouillon
 • 4 stuks flatbread of naanbrood.
 1. Kook 300 ml water, voeg de bouillon toe en laat oplossen.
 2. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine dunne blokjes en kook ze even kort.
 3. Snipper de uien en was de kikkererwten goed af.
 4. Pak een grote wokpan en bak hier de uit en kikkererwten even kort in.
 5. Was de paksoi ondertussen af, gebruik helemaal en snijd in stukjes.
 6. Voeg de bouillon, rode curry en kokosmelk toe.
 7. Voeg de zoete aardappel toe, roer goed door elkaar en laat op laagvuur zeker 10 min staan.
 8. Schep de curry in een diep bord, voeg wat verse bieslook toe, een paar cashewnoten en een stuk flatbread.

rode curry

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ik ben dol op zoete aardappel in combinatie met kruidig eten.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Opzoek naar een andere gerecht? Probeer deze curry met kip, ook ontzettend lekker!

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Ontbijt

Ontbijtpannenkoekjes met gezonde chocoladesaus

Avondeten

Truffelpasta met romige paddenstoelen

Healthy snacks

Cinnamon cupcakes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches