Mijn lieve vriendin maakte deze risotto met gamba’s en pesto voor mij, wat heb ik lopen smullen zeg! Ik kon het dan ook niet laten om het recept aan haar te vragen, gelukkig is ze de beroerdste niet. Ik moet bekennen, ik ben gek op risotto… maar… ik heb altijd het gevoel dat ik uren boven die pan moet staan en dat alsnog alle risotto aan de onderkant aangebrand vastgeplakt zit. Ik was aan het bloggen en zij stond lekker in de pan te roeren en voor dat ik het wist was het al klaar! Misschien heb ik dan overdreven en moet ik het zelf ook nog maar een keer proberen haha. Uiteraard gebruikte ik mijn eigen pesto voor dit gerecht, het recept vind je hier. Maak ik altijd ala minuut verse pesto? Absoluut niet, ik vries ze in porties in. Handig hé?

risotto

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen) 

 • 150 gram risotto rijst
 • 250 gram knoflook gamba’s (diepvries)
 • 1 groentenbouillonblokje
 • 1 klein glas droge witte wijn
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 grote handen spinazie
 • 3 el Charlie’s Pesto
 • 2 grote handen cherrytomaatjes
 • 4 el Parmezaanse kaasrisotto1) Maak je bouillon en zet deze klaar in een pannetje op het vuur.2) Snij de ui en bak tot die glazig is, voeg dan de risotto rijst erbij en bak die ook even mee totdat alle korrels glazig zijn.3) Voeg nu het glas wijn toe en laat de rijst het vocht langzaam opnemen.

  4) Als al het vocht is opgenomen voeg dan een scheutje bouillon erbij, totdat weer het vocht is opgenomen en herhaal dit tot 25 minuten. Vergeet niet goed te roeren!

  5) Snij ondertussen de tomaatjes in kwartjes.

  6) Bak in een aparte pan de  knoflook gamba’s. Voeg naar wens nog extra kruiden toe, ik gebruikte voor wat extra pit chili kruiden.

  7) Roer de pesto en Parmezaanse kaas door de risotto, sluit eventueel af met wat peper.

  8) Roer goed door en voeg nu ook de tomaatjes toe.

  9) Leg op een bord de spinazie en schep de risotto met gamba’s en pesto op.

Geloof me lieve mensen, je likt je vingers af!

Liefs,
Charlie’s Kitchen