Risotto met gamba's en pesto - Charlie's Kitchen

Risotto met gamba’s en pesto

risotto

Mijn lieve vriendin maakte deze risotto met gamba’s en pesto voor mij, wat heb ik lopen smullen zeg! Ik kon het dan ook niet laten om het recept aan haar te vragen, gelukkig is ze de beroerdste niet. Ik moet bekennen, ik ben gek op risotto… maar… ik heb altijd het gevoel dat ik uren boven die pan moet staan en dat alsnog alle risotto aan de onderkant aangebrand vastgeplakt zit. Ik was aan het bloggen en zij stond lekker in de pan te roeren en voor dat ik het wist was het al klaar! Misschien heb ik dan overdreven en moet ik het zelf ook nog maar een keer proberen haha. Uiteraard gebruikte ik mijn eigen pesto voor dit gerecht, het recept vind je hier. Maak ik altijd ala minuut verse pesto? Absoluut niet, ik vries ze in porties in. Handig hé?

risotto

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen) 

 • 150 gram risotto rijst
 • 250 gram knoflook gamba’s (diepvries)
 • 1 groentenbouillonblokje
 • 1 klein glas droge witte wijn
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 grote handen spinazie
 • 3 el Charlie’s Pesto
 • 2 grote handen cherrytomaatjes
 • 4 el Parmezaanse kaasrisotto1) Maak je bouillon en zet deze klaar in een pannetje op het vuur.2) Snij de ui en bak tot die glazig is, voeg dan de risotto rijst erbij en bak die ook even mee totdat alle korrels glazig zijn.3) Voeg nu het glas wijn toe en laat de rijst het vocht langzaam opnemen.

  4) Als al het vocht is opgenomen voeg dan een scheutje bouillon erbij, totdat weer het vocht is opgenomen en herhaal dit tot 25 minuten. Vergeet niet goed te roeren!

  5) Snij ondertussen de tomaatjes in kwartjes.

  6) Bak in een aparte pan de  knoflook gamba’s. Voeg naar wens nog extra kruiden toe, ik gebruikte voor wat extra pit chili kruiden.

  7) Roer de pesto en Parmezaanse kaas door de risotto, sluit eventueel af met wat peper.

  8) Roer goed door en voeg nu ook de tomaatjes toe.

  9) Leg op een bord de spinazie en schep de risotto met gamba’s en pesto op.

Geloof me lieve mensen, je likt je vingers af!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

6 reacties op “Risotto met gamba’s en pesto”

 1. Avatar

  En als je dan de gamba’s eerst even bakt in olijfolie in de risotto pan, ze daarna afgedekt opzij zet en dan verder gaat in dezelfde pan met de risotto wordt het nog lekkerder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches