Iedereen eet denk ik wel eens noedels maar deze waren voor mij nieuw! Rijstnoedels zijn glutenvrij, wij kennen rijstnoedels als typerend in uiterlijk en smaak. Deze langgerekte, vrij brede en witte noedels zijn van origine Chinees en worden gemaakt van rijst. Je hebt ook dunnere rijstnoedels, deze liggen bij ons in de schappen. In China worden de rijstnoedels traditioneel geserveerd in gerechten met vis of rundvlees. Maar wij gaan ze vandaag gebruiken bij dit prachtige gerecht met andijvie, groene asperges en zalm.

Rijstnoedels met andijvie, groene asperges en zalm

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram rijstnoedels
  • 300 gram zalm
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 3 a 4 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 250 gram groene asperges
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram gesneden andijvie
  1. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Maak de zalm op smaak met peper en zout en bak deze ongeveer 8 minuten.
  3. Snijd de peper, gember, ui en knoflook fijn.
  4. Zet een grote wokpan op, bak eerst de kruiden en voeg dan de asperges en andijvie toe.
  5. Voeg 2 el sojasaus en sap van een halve limoen toe.
  6. Snijd de andere helft van de limoen in schijfjes!
  7. Voeg bij de noedels ook 1 a 2 el sojasaus toe en maak de borden op.

Rijstnoedels met andijvie, groene asperges en zalm

Dit is toch een plaatje? Enjoy!

Liefs,
Charlie’s Kitchen