Een paar weken geleden zat ik op Instagram te kijken en kwam bij Lisa Goes Vegan ongeveer dezelfde foto voorbij als die je nu hierboven ziet. Het water liep meteen uit mijn mond, deze raw caramel chocolate slice moest ik maken en wel NU!

Raw caramel chocolate slice

(ik heb trouwens een cakevorm gebruikt)

Wat heb je nodig?

Onderkant

  • 8 dadels
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • snuf zout

Caramel 

  • 10 medjool dadels, ontpit
  • 1 eetlepel amandelpasta of pindakaas
  • 2 eetlepels water
  • fijngehakte rauwe cashewnoten

Chocolade-laag

  • 1 reep pure 70% vegan chocolade of suikervrij
  • fijngehakte pistachenootjes

Raw caramel chocolate slice

Bereiding

  1. Meng de dadels, amandelmeel, kokosolie en het snufje zout in je foodprocessor of staafmixer (opzet stuk) totdat je een samenhangend geheel krijgt. Plaats dit in de met bakpapier beklede bakvorm en zet het even in de koelkast.
  2. Dan doe je de dadels, water, amandelpasta (de bruine niet de witte) in het opzetstuk van de staafmixer en laat het draaien totdat je een ‘caramel’ substantie hebt. Haal de bakvorm eruit en smeer deze laag op de bodem. Hak de cashewnoten fijn en strooi deze over de caramellaag. Zet in de vriezer.
  3. Dan smelt je au-bain-marie de chocolade. Mix goed en giet dit over de caramellaag. Doe daarna gelijk de pistachenootjes erop. Zet dit ongeveer 15 à 30 minuutjes in de vriezer. Je moet de stukken snijden als de chocolade nog een beetje zacht is.

Hij is machtig, maar ZO lekker! Je kunt de stukken invriezen en dan blijven ze een aantal weken goed, zodat je altijd een lekker stuk chocolate slice hebt!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: Plan een stukje van deze overheerlijke slice in als snack, de Daily planner kan je hier downloaden!