Raw caramel chocolate slice - Charlie's Kitchen

Raw caramel chocolate slice

Caramel salted

Een paar weken geleden zat ik op Instagram te kijken en kwam bij Lisa Goes Vegan ongeveer dezelfde foto voorbij als die je nu hierboven ziet. Het water liep meteen uit mijn mond, deze raw caramel chocolate slice moest ik maken en wel NU!

Raw caramel chocolate slice

(ik heb trouwens een cakevorm gebruikt)

Wat heb je nodig?

Onderkant

 • 8 dadels
 • 3 eetlepels amandelmeel
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • snuf zout

Caramel 

 • 10 medjool dadels, ontpit
 • 1 eetlepel amandelpasta of pindakaas
 • 2 eetlepels water
 • fijngehakte rauwe cashewnoten

Chocolade-laag

 • 1 reep pure 70% vegan chocolade of suikervrij
 • fijngehakte pistachenootjes

Raw caramel chocolate slice

Bereiding

 1. Meng de dadels, amandelmeel, kokosolie en het snufje zout in je foodprocessor of staafmixer (opzet stuk) totdat je een samenhangend geheel krijgt. Plaats dit in de met bakpapier beklede bakvorm en zet het even in de koelkast.
 2. Dan doe je de dadels, water, amandelpasta (de bruine niet de witte) in het opzetstuk van de staafmixer en laat het draaien totdat je een ‘caramel’ substantie hebt. Haal de bakvorm eruit en smeer deze laag op de bodem. Hak de cashewnoten fijn en strooi deze over de caramellaag. Zet in de vriezer.
 3. Dan smelt je au-bain-marie de chocolade. Mix goed en giet dit over de caramellaag. Doe daarna gelijk de pistachenootjes erop. Zet dit ongeveer 15 à 30 minuutjes in de vriezer. Je moet de stukken snijden als de chocolade nog een beetje zacht is.

Hij is machtig, maar ZO lekker! Je kunt de stukken invriezen en dan blijven ze een aantal weken goed, zodat je altijd een lekker stuk chocolate slice hebt!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: Plan een stukje van deze overheerlijke slice in als snack, de Daily planner kan je hier downloaden!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

3 reacties op “Raw caramel chocolate slice”

 1. Pingback: Muffins die naar Snickers smaken - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches