Vroeger maakte mijn opa altijd van die heerlijke ragout broodjes, ik vind ze altijd een beetje naar kroket smaken. Super lekker! Zelf was ik aan het rondneuzen in mijn vriezer wat ik kon lunchen. Te lui om boodschappen te gaan doen, ook ik heb dat wel eens. En nu ligt mijn vriezer natuurlijk vol met healthy snacks (druk hier) en bevroren fruit, maar ook genoeg andere dingen. Handig hé zo’n vriezer? Ik zag nog zoete tuinerwten, mijn laatste verslaving echt te lekker gewoon. Maar ook bladerdeeg en in de koelkast was gerookte kip en ei. Ik besloot maar eens een kunstwerk te maken, ragout pakketjes uit de oven.

ragout

Wat heb je nodig:
(voor 2 pakketjes)

 • 4 bladerdeeg bladen
 • 4 el tuinerwten diepvries
 • 1/2 gerookt kippetje
 • 4 el kippen ragout
 • 1/2 rode paprika
 • 1 ei
 • 1 tl sesamzaadjes
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Laat de bladerdeeg bladen ontdooien.
 3. Snijd de paprika en kip in blokjes.
 4. Gaar de tuinerwten zoals staat aangegeven op de verpakking.
 5. Meng de ragout met de kip, paprika en tuinerwten.
 6. Leg op twee bladen de vulling, doe de andere bladen eroverheen en druk de zijkanten aan met een vork.
 7. Besmeer de bovenkant met eigeel en besprenkel met de sesamzaadjes.
 8. Doe de pakketjes 12 tot 18 minuutjes in de oven. Hou goed in de gaten!

ragout

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Had je deze tosti met kip en ananas al geprobeerd? (klink hier)