Quinoaschotel met pittige tempeh en broccoli - Charlie's Kitchen

Quinoaschotel met pittige tempeh en broccoli

Word sterk en gezond van vegetarisch eten: deze quinoaschotel met pittige tempeh is nog lekker ook! Echte vegapower, want wie zegt dat een gerecht zonder vis of vlees minder goed is? In de supermarkt vind je tegenwoordig tal van vleesvervangers die jouw maaltijd net een andere twist kunnen geven.

Kies een keer wat anders

Eén van mijn favorieten is de biologisch pittige tempeh, ik koop deze bij de Albert Heijn. Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië, het is een gefermenteerd sojaproduct dat geperst is tot een blok. Tempeh bevat veel proteïne!

quinoaschotel met pittige tempeh, quinoa

Kienowa of kienwa?!

Quinoa is, naast havermout, een van mijn favoriete granen. Maar is quinoa wel een graan? Quinoa is eigenlijk een zaadje van een plant. Het is voedzaam en zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Quinoa kun je heel veelzijdig gebruiken. Had je bijvoorbeeld mijn quinoa bounty recept al gezien? Ik gebruikte voor dit recept Lola Quinoa, zeker de moeite waard om even over te vertellen.

Product met een verhaal

Deze quinoa is afkomstig van Nederlandse bodem en is duurzaam geteeld. Gelukkig bevat het geen chemische bestrijdingsmiddelen en de telers krijgen een eerlijke prijs betaald. Daarnaast hoef je de quinoa van Lola Quinoa niet eerst af te spoelen, omdat deze quinoa geen bitterstoffen bevat en daardoor het voedzame buitenlaagje er omheen kan blijven zitten, waardoor de quinoa dus ook volkoren is.

Quinoaschotel met pittige tempeh

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 100 gram quinoa
 • 2 el kokosvet
 • 250 gram pittige tempeh
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 3 courgettes
 • 4 cm verse gember
 • 1 kleine broccoli
 • 400 gram sperziebonen
 • 150 gram zoete tuinerwten (diepvries)
 • 150 gram cherrytomaatjes
 • 1 bosje koriander
 1. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
 2. Verwarm de helft van het kokosvet in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh even kort om en om, breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
 3. Snijd de knoflook, gember en ui helemaal fijn.
 4. Halveer de tomaatjes.
 5. Snijd de courgettes in plakjes en haal de puntjes van de sperziebonen af
 6. Zet nu ook de wok op het vuur, verwarm het kokosvet en wok de knoflook, gember en ui goudbruin.
 7. Voeg nu ook de sperziebonen, broccoli en tuinerwten toe. Wok zo’n 10 á 12 minuten.
 8. Voeg de quinoa bij de groenten, breng op smaak met peper en zout.
 9. Schep de quinoaschotel op, voeg de tempeh toe, leg er tenslotte wat tomaatjes op en bestrooi met de koriander.

Een heerlijk gerecht met lekker veel groente!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches