Mega lekkere Quinoa Kaneel Kanjers - Charlie's Kitchen

Mega lekkere Quinoa Kaneel Kanjers

quinoa kaneel kanjers

Dit recept maakte ik dacht ik al wel zo’n twee jaar geleden. Ik vond het recept van de quinoa kaneel kanjers op de website van Anne. En toen ik op Facebook zat te scrollen, vond ik een oude foto van dit recept en bedacht dat ik dit echt weer een keer moest maken!

Op zoek naar een gezond tussendoortje?

Als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje dan heb je hem gevonden hoor. Makkelijk te maken, heerlijk van smaak en handig te bewaren in de koelkast of vriezer. Maar wat maakt deze quinoa kaneel kanjers nu zo gezond?

quinoa kaneel kanjers

Kienowa of kienoja?

Over quinoa is de laatste jaren nogal veel gediscussieerd. Over hoe je het moet uitspreken zijn de meningen verdeeld. Maar buiten het feit dat de term “quinoa kutje” is ontstaan, schijnt het in ieder geval een hele gezonde graansoort te zijn. De voedingswaarde is een stuk hoger dan die van de meeste graansoorten, het is rijk aan allerlei soorten vitamines, mineralen en foliumzuur. Ook is dit ontbijt rijk aan eiwitten én glutenvrij! Ik kook meteen 2 of 3 porties, zo hoef ik het in de ochtend als ik het als ontbijt wil gebruiken, alleen te mengen met wat fruit en eventueel honing of kaneel. Zie hier een verrukkelijk recept “Quinoa porridge met appel“.

quinoa kaneel kanjers

Quinoa kaneel kanjers

Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)

 • 125 g ongekookte quinoa
 • 1 el kaneel (Tip: of oploskoffie)
 • 80 ml kokosmelk (Alpro)
 •  2 el honing
 • 2 eiwitten
 • 2 hele eieren
 • 2 tl vanille poeder (ongezoet)
 1. Ik gebruikte mijn cakeblik van 25 cm.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat volledig afkoelen (belangrijk!).
 4. Mix de eieren, de kaneel, de melk, de vanille en de honing goed door elkaar.
 5. Voeg dit bij de afgekoelde quinoa en roer het geheel goed door.
 6. Bekleed het bakblik met bakpapier.
 7. Giet het beslag gelijkmatig in het blik en zet in de oven.
 8. Na zo’n 30 à 40 minuten zijn de Quinoa Kaneel Kanjers klaar (goudbruine bovenkant).

Quinoa kaneel kanjers

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Heb je de “bounty quinoa” al eens geprobeerd?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Mega lekkere Quinoa Kaneel Kanjers”

 1. Avatar

  Lijkt mij heerlijk maar zou je het ook zonder eieren kunnen maken? Banaan ipv ei bijvoorbeeld??????? Hoor het graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches