Dit recept maakte ik dacht ik al wel zo’n twee jaar geleden. Ik vond het recept van de quinoa kaneel kanjers op de website van Anne. En toen ik op Facebook zat te scrollen, vond ik een oude foto van dit recept en bedacht dat ik dit echt weer een keer moest maken!

Op zoek naar een gezond tussendoortje?

Als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje dan heb je hem gevonden hoor. Makkelijk te maken, heerlijk van smaak en handig te bewaren in de koelkast of vriezer. Maar wat maakt deze quinoa kaneel kanjers nu zo gezond?

quinoa kaneel kanjers

Kienowa of kienoja?

Over quinoa is de laatste jaren nogal veel gediscussieerd. Over hoe je het moet uitspreken zijn de meningen verdeeld. Maar buiten het feit dat de term “quinoa kutje” is ontstaan, schijnt het in ieder geval een hele gezonde graansoort te zijn. De voedingswaarde is een stuk hoger dan die van de meeste graansoorten, het is rijk aan allerlei soorten vitamines, mineralen en foliumzuur. Ook is dit ontbijt rijk aan eiwitten én glutenvrij! Ik kook meteen 2 of 3 porties, zo hoef ik het in de ochtend als ik het als ontbijt wil gebruiken, alleen te mengen met wat fruit en eventueel honing of kaneel. Zie hier een verrukkelijk recept “Quinoa porridge met appel“.

quinoa kaneel kanjers

Quinoa kaneel kanjers

Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)

 • 125 g ongekookte quinoa
 • 1 el kaneel (Tip: of oploskoffie)
 • 80 ml kokosmelk (Alpro)
 •  2 el honing
 • 2 eiwitten
 • 2 hele eieren
 • 2 tl vanille poeder (ongezoet)
 1. Ik gebruikte mijn cakeblik van 25 cm.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat volledig afkoelen (belangrijk!).
 4. Mix de eieren, de kaneel, de melk, de vanille en de honing goed door elkaar.
 5. Voeg dit bij de afgekoelde quinoa en roer het geheel goed door.
 6. Bekleed het bakblik met bakpapier.
 7. Giet het beslag gelijkmatig in het blik en zet in de oven.
 8. Na zo’n 30 à 40 minuten zijn de Quinoa Kaneel Kanjers klaar (goudbruine bovenkant).

Quinoa kaneel kanjers

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Heb je de “bounty quinoa” al eens geprobeerd?