Vorige maand had ik belooft ook nog het tweede quiche recept te delen met jullie, de quiche Lorraine. Een recept van mama, want die maakt altijd de lekkerste! Het is zo ongeveer traditie bij ons dat er bij verjaardagen een quiche op tafel staat, je hebt zoveel mogelijkheden en je kan het makkelijk van te voren voorbereiden. Ook erg handig: je kan het koud of warm eten! Je kan het zelf zo gek maken als je wil, zo maakte ik dus de vorige keer een quiche met camembert. Niet heel erg gezond wel ontzettend lekker.
Wat heb je nodig:
- 150 gram oude geraspte kaas
- 1/3 salami worst
- 2 eieren
- 20 gram bloem
- 2.5 dl melk
- 4 stukken bladerdeeg
- 1 prei
- 2 el peterselie
- Peper & zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de melk in een grote kop en voeg de eieren toe. Kluts tot een gladde massa!
- Snijd de prei in ringen en de salami in blokjes.
- Voeg nu ook de bloem, kaas, salami, prei en peterselie toe en roer goed door.
- Vet het blik waar de quiche in gaat goed in en beleg met de plakken bladerdeeg,
- Schenk het mengsel erin en bak hem ongeveer 40 minuten.
Lekker smullen foodies!
Liefs,
Charlie’s Kitchen