Tijdje geleden op de verjaardag van mijn vriend moest ik aan de bak, genoeg hapjes voor de familie! Ik maakte o.a. pindasoep, Nutella brownie (recept komt eerdaags online) en 2 verschillende quiches. Ik ben gek op hartig, quiches zijn snel te maken en goed te bewaren in de koelkast. Perfect, precies wat ik nodig had! Ik heb ook een verslaving aan kaas dus deze mocht absoluut niet ontbreken en laten we de port niet vergeten… Genieten!

quiche

Wat heb je nodig:

  • 1 el boter
  • 4 rode uien
  • 100 ml Rode Port
  • 2 el honing
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 el tarwebloem
  • 1 camembert in plakken
  • 20 gram walnoten
  • 1 tl tijm
  • 1 snufje peper & zout

quiche

 

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd de uien in ringen en verhit daarna de boter en fruit de uienringen tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg port en honing toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn.
  4. Voeg peper en zout toe en laat afkoelen.
  5. Vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem. Beleg nu de vorm met het bladerdeeg!
  6. Snijd de camembert in mooie plakken.
  7. Verdeel de uien over de bodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel ook de walnoten en tijm hierover.
  8. Bak de quiche ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

Liefs,
Charlie’s Kitchen