Pompoen, ik kan bijna niet meer zonder. Je kan er zoveel mee doen! Cake, soep, quiche en noem maar op! Nu dook ik de keuken in voor een heerlijke kruidige cake voor bij de thee. Bak jij mee met deze Pumpkin Spice cake?

Spice it up

Suiker is helemaal niet nodig, tegenwoordig heb je tal van kruiden die jouw cake net die lekkere twist kunnen geven. Nu ben ik gek op bijvoorbeeld kaneel of nootmuskaat maar vandaag gebruik ik de koekkruiden. Smaakt praktisch hetzelfde als speculaas, wie lust dat nu niet?

Pumpkin Spice cake

Wat heb je nodig:

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 banaan (het liefst heel erg rijp)
  • 3 eieren
  • 2 grote handen pompoenblokjes (uit de vriezer, gesmolten van bijv. AH)
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el maple syrop (meer als je van extra zoet houdt)
  • 1 el amandelschaafsel

pompoen

  1. Meng met een staafmixer of blender de pompoen, eieren en banaan.
  2. Meng dit mengsel dan in een kom met de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout, koekkruiden en bakpoeder.
  3. Roer als laatste de maple syrop erdoorheen.
  4. Schenk het mengsel in een cakevorm die je bedekt hebt met bakpapier (kleine cakevorm 21 cm) en bak de cake op 175 graden (hete luchtoven) 45 minuten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen