Winter is soepseizoen! Daarom maakte ik, met dit behoorlijk koude weer, een goed gevulde preisoep met kip.

Lekker opwarmen met een kop soep en jezelf dan ook nog eens een schouderklopje kunnen geven. Want met deze soep krijg je op een makkelijke en lekkere manier veel groenten binnen. Bewaar de soep in een luchtdichte bak in de koelkast. Zo is deze zeker nog drie dagen houdbaar!

En hadden jullie deze (klik hier) pindasoep al eens geprobeerd die ik voor mijn verjaardag maakte in mei? Echt een aanrader!

preisoep

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 1 handje verse bieslook
  • 12 kippenpoten gekruid
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 wortels
  • 225 gram parelgort (bijv. van Lassie)
  • 3 el olijfolie
  • 2 preien
  • 4 aardappels
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje taugé
  • 1 zak kastanjechampignons

Optioneel: wie van pit houdt kan wat tabasco toevoegen!

  1. Was en snijd de rode paprika, prei en wortels in stukjes/ringen.
  2. Schil de aardappels en snijd ook deze in blokjes.
  3. Breng ongeveer 1.5 tot 2 liter water in de soeppan samen met de bouillonblokjes aan de kook.
  4. Voeg nu alle groenten, peterselie en parelgort toe.
  5. Laat boter smelten in een andere pan en sudder de kippenpoten gaar (of gebruik je airfryer!).
  6. Laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen. Let op, niet weer laten koken!!!
  7. Zodra de kippenpoten gaar zijn haal je het vlees eraf.
  8. Schenk de soep in en sluit af met de kip en verse bieslook.

preisoep

Ziet dat er niet heerlijk uit? Vergeet jou creatie niet te delen, ik ben heel benieuwd naar jullie foto’s maar vooral hoe jullie de preisoep vinden 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen