Het recept van de pompoenspread met pecannoten kwam ik tegen op de website van mijn lieve collega Linda. Linda deelt op haar website ook makkelijke, bewuste maar vooral lekkere recepten.

En net als ik houdt ze van het hebben van plezier in de keuken, want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn! Met de simpelste ingrediënten kun je de meest bijzondere gerechten maken.

Aangezien we nu volop in de pompoentijd zitten zien jullie daarmee op Charlie’s Kitchen al regelmatig recepten voorbij komen. Hadden jullie de “Pumpkin spice oats” al geprobeerd? Of de makkelijke pompoensoep?

De pompoen helemaal ontleden vinden jullie vaak een behoorlijk lastig werkje, wat ik helemaal kan begrijpen. Het is ook niet mijn lievelingswerk. Daarom ben ik absoluut een fan van de ingevroren pompoenblokjes van de Albert Heijn. Even ontdooien en je kunt meteen aan de slag.

Deze pompoenspread met pecannoten is dan ook zo klaar als je een staafmixer (opzetstuk) hebt of een keukenmachine.

pompoenspread

Pompoenspread met pecannoten

Wat heb je nodig:

  • 150 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 4 el water
  • 50 gram pecannoten
  • 2 tl honing
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snuf speculaaskruiden (koekkruiden)
  1. Kook de pompoenblokjes in 4 eetlepels water 4 tot 6 minuten. Giet daarna af en laat helemaal afkoelen.
  2. Maal de pecannoten met de staafmixer of keukenmachine helemaal fijn totdat de olie los komt.
  3. De olie gaat zich scheiden van het “meel”, dus schraap regelmatig alles weer samen en mix opnieuw totdat het een notenpasta is.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een mooie spread.

Heerlijk op een rijstwafel of lekker om te dippen met biscuitjes of soepstengels.

Pompoenspread met pecannoten

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: vergeet niet jouw creatie te delen en mij te taggen op social media!