Pompoensoep klinkt ingewikkeld, maar het hoeft allemaal niet zo moeilijk hoor, lekker snel en dan ook nog eens heerlijk van smaak! Ik vind het zo handig om op zondag een grote pan soep te maken die ik dan de hele week kan opwarmen als ik trek of haast heb. Broodje, crackers of wat je er ook bij wil en klaar is kees!

Het snijden van een pompoen is vaak een klusje en daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. NOT! Nu vond ik in de supermarkt stukken pompoen, super handig voor een snelle pompoensoep. Je hebt ze bij de versafdeling liggen maar ook in de vriezer, die gebruik ik vaak voor mijn smoothie.  Ik heb hem lekker simpel gehouden en gegarneerd met een lepel Griekse yoghurt voor een frisse touch.

pompoensoep

Pompoensoep

Wat heb je nodig:

  • 1 liter bouillon
  • 400 gram pompoenstukken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • peper & zout
  • 2 à 3 el Griekse yoghurt
  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in wat kokosvet.
  3. Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon!
  4. Voeg de laurier toe en breng de soep aan de kook.
  5. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder de laurier en pureer de soep glad met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  8. Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.

pompoensoep

Pompoen is trouwens ook heerlijk in een smoothie, vind hier een recept!

Liefs,
Charlie’s Kitchen