Aangezien het weer alles behalve echt winter is maakte ik deze herfstige pompoen couscous. Couscous is een zeer populair gerecht in Zuid Afrika, zowel een deegbolletjes als het gerecht heten couscous. Ik ben gek op couscous vooral als het goed op smaak wordt gebracht, lees snel mee want deze couscous is een smaaksensatie!

Couscous

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

  • 200 gram couscous (voor de mannen iets meer)
  • 1 courgette
  • 2 zoete uien
  • 2 zakjes voorgesneden pompoen
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1 bouillon blokje
  • 1 bosje peterselie
  • 1 takje dille
  • 1/2 limoen of citroen
  • 1 klein blikje tomaten puree
  1. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking, laat helemaal afkoelen.
  2. Meng dit daarna met 1 blikje tomaten puree, peterselie en een takje dille. (Let op en proef goed of je veel of weinig peterselie wilt)
  3. Knijp een halve limoen of citroen uit boven de couscous, roer goed door en laat met de deksel erop staan.
  4. Pak een kookpan, doe hier wat olie of boter in. Snijd de ui fijn en bak deze zacht en licht bruin in deze pan.
  5. Bak in de koekenpan de pompoen even op hoog vuur om en op, maak op smaak met peper en zout.
  6. Voeg bij de ui een klein laagje water en voeg ook de bouillon, pompoen, courgette, champignons en de gesneden puntpaprika toe.
  7. Laat dit op laag vuur staan (deksel erop) zodat de groente gestoomd wordt, dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten.
  8. Als je wil kan je de couscous nog even opwarmen door het op heet vuur te wokken, ik at dit koud.
  9. Voeg de gestoomde groenten zonder het vocht toe.

Liefs,
Charlie’s Kitchen