Na het boksen kwam ik thuis toen mijn moeder belde: wanneer zie ik je weer eens? Weet je wat mam, komen jullie lekker vanavond. Ik maak een grote pan bonensoep en dan neem jij een quiche mee, die met brie graag.

Zo ben ik dan ook wel weer… Mijn moeder kan namelijk ook erg goed koken! OK  Char, even focus, een lekkere stevige soep en snel? Wat heb je nog in huis? Kidney bonen, gegrilde groente en wat kruiden. Ik heb altijd verschillende bonen thuis. Buiten het feit dat ze super gezond zijn is het ook zo makkelijk met van alles te combineren en bonen geven een “vol” gevoel. Dus hup daar ging ik naar de supermarkt, wat extra groente halen en daarna thuis deze heerlijke volle soep in elkaar flansen. Want zo makkelijk was het eigenlijk om deze soep met bonen te maken en er was ook nog eens genoeg voor morgen als lunch!

Bonen

Pittige bonensoep

Wat heb je nodig:
(voor 4 grote kommen)

  • 2 zakken kidneybonen (hak)
  • 1 klein blikje mais
  • 2 pakken à 450 gram gegrilde groente (uit de vriezer)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 bakje champignons
  • 2 rode uien
  •  teentje knoflook
  • 1 tl sambal
  • handje verse koriander
  1. Zet een grote pan op het vuur met een laagje van ongeveer 3 cm water en doe hier de 2 bouillonblokjes in.
  2. Als deze zijn opgelost doe je de gegrilde groente erbij, daarna de bonen, de tomatenblokjes, de puree, sambal en tenslotte de mais.
  3. Pers de knoflook, snijd de rode uien grof en de champignons in de gewenste vorm.
  4. Voeg ook deze toe aan de soep, roer goed door en doe er de koriander bij.
  5. Laat het tenslotte ongeveer 10 à 15 min pruttelen en strooi er bijvoorbeeld croutons overheen!

Ben je op zoek naar een ander soeprecept? Klik dan hier!

Liefs,
Charlie’s Kitchen