Ben jij ook zo dol op Pita broodjes? Vrijdag, de week is alweer bijna voorbij! Ik ben tegenwoordig elke vrijdag vrij, weetje hoe lekker dat is? Gewoon een dag voor jezelf en dat betekend bij mij vooral ook ontspannen. Opzoek naar een makkelijk comfort food recept in de supermarkt kwam ik deze vega Indische balletjes tegen, ik kan ze ook zelf maken maar he ik lijk wel gek op mijn vrije dag!

Vroeger at ik heel vaak pita’s met kaas, heel veel gesmolten kaas. Maar ook met pindakaas, banaan of nutella. Super ongezond maar ongelooflijk lekker. Nu maar even een receptje met wat gezonde pita’s, de spelt pita!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 1 pakje spelt pita’s (zitten er 5 in)
 • 1 bakje cherry tomaatjes
 • 1/3 komkommer
 • 1 zak sla naar keuze
 • 1 rijpe avocado
 • 1 handje verse basilicum
 • 1 bakje Vegetarische Indische balletjes
 1. Snijd de tomaatjes fijn, prak de avocado en meng dit door elkaar. Maak op smaak met peper en zout!
 2. Snijd de komkommer in plakjes en was de sla indien nodig.
 3. Verwarm de oven of airfryer voor en verwarm de Indische balletjes.
 4. Doe de 2 pitabroodjes in het tosti ijzer of gril.
 5. Snijd de broodjes open, smeer in met de avocado spread en vul met de balletjes, sla, basilicum en komkommer.
 6. Ik had genoeg aan 1 broodjes, mijn vriend had er 3 haha!

pita