Ik vond het wel weer eens tijd voor een gezond tussendoortje dat je kunt meenemen naar je werk. Deze pistache chocoladerepen zijn niet alleen onwijs lekker, er zit ook nog groente in verstopt.

Je leest het goed, ik heb er voor gezorgd dat deze reep boordevol gezonde voedingsstoffen zit.

En dan de caramellaag…

Je zult het bijna niet geloven dat ik voor dit recept geen boter en zakken suiker heb gebruikt. Maar toch is het zo, soms liggen de vervangers dichterbij dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat dadels na het weken en fijnmalen ook een caramelachtige smaak hebben?

Zullen we maar gewoon beginnen?

Wat heb je nodig:
(voor 10 repen)

  • 50 gram speltmeel
  • 265 gram kikkererwten (uit blik)
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
  • 40 gram pistachenoten
  • 220 gram verse zachte dadels
  • 100 gram pure (75%) chocolade.
  • 1 snufje zout
  1. Ontpit de verse dadels.
  2. Spoel de kikkererwten goed af.
  3. Meng 80 gram hiervan samen met het speltmeel, 2 el ahornsiroop, 1 tl vanillepoeder, snufje zout en de kikkererwten.
  4. Beleg een cakevorm met bakpapier, doe hier het mengsel in en druk goed aan. Zet weg in de vriezer.
  5. Doe nu de dadels in de keukenmachine, samen met de 2 el ahornsiroop en 2 el water. Mix tot een caramelbeslag, verdeel dit over de bodem en zet terug in de vriezer. Wacht even 30 minuten.
  6. Verwarm de chocolade au bain-marie. Doe dit over de caramellaag en bedek met de pistachenoten. Zet het geheel tenslotte een paar uur in de vriezer.

chocoladerepen

Tip van de dag

Ik bewaar graag snacks in de vriezer, zo blijven ze langer goed. Maar ook eet ik dan niet alles in één keer op en worden ze compacter. Haal er ‘s ochtend één uit de vriezer om mee te nemen naar het werk of misschien voor in de avond bij de thee. Ik leg het dan meestal in de koelkast, maar kijk vooral wat voor jou makkelijkst is.

Bewaar je de pistache chocoladerepen wel in de koelkast i.p.v. de vriezer? Dan blijven ze 3 dagen goed!

Liefs,
Charlie’s Kitchen