Jullie lezen het goed, ik heb een badass pindakaas-taart gemaakt. Een pindakaas-taart waar ik mijn vingers bij aflik. En dan ook nog eens helemaal raw en vegan. Probeer het dan maar bij één stukje te houden…

pindakaastaart

Op de ochtenden dat ik sport ben ik eigenlijk heel saai. Heb een standaard ritueel, koffie en twee rijstwafels met pindakaas en banaan. Voor mij de perfecte pre-workout, maar vooral ook ontzettend lekker. Ik ben gek op pindakaas, of het nu op brood is of op een dadel. Lepelen uit de pot komt trouwens ook regelmatig voor!

Badass pindakaas-taart…

Wat heb je nodig:
(voor een appeltaartvorm/ 20 cm diameter)

Voor de bodem:

  • 10 gram cacaopoeder
  • 10 gram koffiepoeder (oploskoffie)
  • 1 scoop Orangefit chocola (of 30 gram havermout)
  • 65 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 10 verse medjoul dadels

Vulling:

  • 20 gram geraspte kokos
  • 220 gram pindakaas naturel
  • 3 goedrijpe bananen 
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el ahornsiroop of honing
  • 1 scoop Orangefit – Fit Green Protein chocola (deze kun je ook weglaten als je dat zou willen)

pindakaas-taart

  1. Doe bakpapier in de springvorm en spray hem in met bakspray of gebruik kokosvet/boter.
  2. Ontpit de dadels en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine.
  3. Meng het goed door elkaar, het moet aan elkaar plakken als je met een spatel het mengsel wilt platdrukken.
  4. Als dit het geval is, doe het mengsel dan in de springvorm en druk de bodem goed en stevig aan.
  5. Plakt het niet voldoende? —> Voeg wat extra ahornsiroop toe. Zet de bodem in de vriezer.
  6. Maak de keukenmachine schoon want je hebt hem weer nodig!
  7. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en meng tot een glad beslag.
  8. Verdeel het beslag over de bodem en zorg dat de hele springvorm goed belegd is.
  9. Zet de taart minimaal een nacht in de vriezer om hard te worden.
  10. Haal hem kort voor het eten uit de vriezer. Beleg nog lekker met wat extra noten of kokos.

Liefs,
Charlie’s Kitchen