Voor alle pindakaas LOVERS opgelet! Dit brood is om je vingers bij af te likken…
Gister vroeg ik op mijn Facebookpagina wat jullie graag vandaag als recept wilde zien, ontzettend veel leuke reacties en ik ben meteen aan de gang gegaan met nummer 1. Een bak recept zonder ei van Merel Jansen, dat kan ik wel! Want wist je dat je ei heel makkelijk kan vervangen door chiazaad of lijnzaad? Ik heb al dagen pindakaas cravings dus dit kwam eigenlijk wel erg goed uit, lekker als snack of ontbijt.

pindakaas

Dat ik nu meteen aan de bak ga met pindakaas hoeft nog niet te betekenen dat ik jouw verzoekje niet heb gelezen. Ik heb ze allemaal gelezen en ga zo allemaal de komende weken behandelen!

Wat heb je nodig:
(cakevorm 21 cm)

  • 100 gram rijstmeel
  • 150 gram havermout/meel
  • 1/2 banaan
  • 2 el 100% natuurlijk pindakaas (4 als je extra wilt)
  • 1 el vanille aroma
  • stevia druppels naar smaak (ik deed er 10)
  • 2 el chiazaad

Optioneel: hazelnoten on top!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Week de chiazaad in 100 ml warm water. Meng in een kom de rijstmeel en havermeel.
  3. Prak het banaantje en meng dit samen met de pindakaas, vanille, stevia druppels en chiazaad. Voeg dit toe aan de rijst- en havermeel. Meng dit goed door elkaar! (het klopt dat dit een wat droog mengsel is, voeg eventueel wat extra sojamelk toe)
  4. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en giet hier het beslag in. Bak de cake voor 45 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen en snijd vervolgens in 8 plakken om deze eventueel in te vriezen. Het klopt dat de cake wat klef is!

Pindakaas

Liefs,
Charlie’s Kitchen